Home / Recensies / Speelgoed / Creatief / Mess-Free Glimmer Sheets [recensie]

Mess-Free Glimmer Sheets [recensie]

Kun je knutselen met glitter zonder dat vreselijke geknoei? Jazeker! Met deze set van SES Creative kan je kind heerlijk knutselen zonder veel rommel te maken. In dit pakket zitten vier voorbedrukte kaarten met een eenhoorn, een elfje, een vogeltje en een bloem. Ze zijn echter nog leeg. Met de glitter vellen maakt je kind er in een handomdraai iets leuks van. 

De verpakking beloofde veel speelplezier dus we waren erg benieuwd. Na de benodigde foto’s te hebben gemaakt (‘mam schiet nou op’ en ‘moet dat nou?’) mochten de spullen op tafel.

Zoonlief S. (7) koos voor de vogel, omdat de rest allemaal meisjes dingen waren en iedereen vogels mooi vindt. Dochterlief E. (11) koos voor de prinses. Buurmeisje (10) koos voor de bloem en dat zorgde er automatisch voor dat ik de Unicorn zou gaan maken.

Er is een handleiding meegeleverd, maar het is zo duidelijk dat die eigenlijk niet nodig is, het wees zich vanzelf. De verpakking bevat daarnaast nog vier stickerkaarten en vijf Mess-Free glansvellen. Door de beschermlaag van de kaart te halen (zoals je dat bij stickers doet) komt er een plaklaag vrij. Door de glittervellen erop te leggen en erop te wrijven breng je de glitter over op de sticker. Je kunt voor elk deel een andere kleur kiezen, als je dat wilt. 

De kinderen vonden het jammer dat het zo snel al weer afgelopen was. Zij hadden het liefst allemaal een eigen pakket gehad en ik kan het ze niet kwalijk nemen. Ik heb er dus zelf ook één gemaakt en het is echt heel leuk om te doen. 

Wat ik nog leuker vond is dat ik geen glitter rommel in mijn kamer had liggen. De term Mess-Free is heel goed omschreven. Het gaf net zo veel plezier als met echte glitter, maar minimale rommel.

Stimuleert creativiteit staat in de beschrijving. Die creativiteit beperkt zich tot de kleuren kiezen voor de kleuren, want verder hoeft je kind weinig te bedenken. Hoewel… mijn buurmeisje ‘kleurde’ buiten de lijntjes en heeft haar eigen draai aan de bloem gemaakt, die veruit het meeste werk was. Terwijl zij nog bezig was verveelde de rest zich alweer.

Minpuntje is dat het bovenste deel van de sticker er lastig af gaat, waardoor je het karton dubbel moet vouwen.
S. trok alles er al af, maar het drama was snel met lijm opgelost en kon het alsnog gebruikt worden. Nog een minpuntje is dat je wel goed moet opletten hoe je het glitter vel erop legt, want als je het willekeurig gebruikt krijg je dat er teveel ‘lege gaten’ ontstaan en kun je het ontwerp niet optimaal benutten. 

Mess Free Glimmer-sheets is ideaal wanneer je geen zin hebt om urenlang aan tafel te zitten knutselen met je kinderen. Ze kunnen dit helemaal zelf doen en hebben geen hulp nodig. Als je twee kinderen dit pakket samen laat maken dan is dat goed voor een half uur tot een uur speelplezier.

Dit SES knutselpakket bestel je hier >>>>

About Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 39 jaar oud, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, twaalf jaar later, heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast. In 2018 schreef ik een wielerroman en een chicklit, beiden 'wachten' op een uitgeverij.

Check Also

Het maakbare uur [recensie]

Waar wetenschap en sportieve ambitie samenkomen. Het verbreken van het werelduurrecord is een prestigieuze prestatie …