Home / Tips / Recepten / Aubergine: kindvriendelijk gerecht 1 [recept]

Aubergine: kindvriendelijk gerecht 1 [recept]

Aubergines bevatten veel vezels en slechts 20 calorieën per 100 gram. Ze zijn vet-, koolhydraat- en glutenvrij en bevatten, naast vitamine C ook magnesium en foliumzuur. En… je kunt er een heleboel verschillende gerechten mee maken. Neem maar eens een kijkje op www.aubergine.nl.

TrotseMoeders.nl kreeg een grote doos met allerlei verschillende aubergines toegestuurd. Aan ons de uitdaging om er een kindvriendelijk gerecht mee te maken! We hebben gekozen voor een eenvoudig op de barbecue te bereiden aubergine-gerecht. Dit kan uiteraard bij slecht weer ook gewoon in de keuken gemaakt worden, in een braadpan-met-deksel.

We hebben een paar mooie grote aubergines gekozen, en een aantal kleintjes (door de kinderen ‘baby-aubergine’ genoemd). De kleintjes gingen zo op de barbecue, met een beetje olie eroverheen.

De grote aubergines hebben we in plakken gesneden; paprikapoeder erop;

Geitenkaas in plakjes gesneden erop;

Beetje olie eroverheen en peterselie erop;

Op de barbeque, met het deksel dicht;

Serveren maar!

De kinderen vonden het heerlijk, vooral mijn dochter die sowieso dol is op groenten. Ook een lekkere barbecue-variant voor een vegetarische barbecue!

     

Klik hier voor andere recepten van Trotse Moeders >>>>

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …