Home / Recensies / Boeken / Baby & Dreumes boeken / Mijn nestje [recensie]

Mijn nestje [recensie]

Het uit het Frans vertaalde Mijn nestje van Xavier Deneux is een verrassend interactief boekje dat is uitgegeven door uitgeverij Oogappel. We maken kennis met een geel vogeltje, dat zich in een appelboom nestelt. Dan komt er een rood vogeltje bij, en samen bouwen ze een nestje. Twee eieren worden gelegd, die ‘krik krak’ uitkomen. De babyvogeltjes worden groot en verlaten uiteindelijk het nest.

Recensie
Wat zo leuk is aan dit boekje is dat jij en je kindje op elke pagina een stukje van de tekening los kunnen halen en weer in de volgende bladzijde kunnen drukken. Zo kun je op de eerste pagina het gele vogeltje los maken en deze zelf naar de appelboom vliegen. En je kunt bijvoorbeeld de kleintjes uit het ei helpen.

Op een andere pagina zie je een grote gele zon, die je eruit kunt halen en in de pagina ernaast omgekeerd in de bladzijde kunt drukken, waardoor een appelboom wordt gevormd. Op deze manier is het steeds spannend wat er aan de andere kant van het plaatje te zien is, en wat je te zien krijgt als je deze in de volgende bladzijde drukt.

De losse stukjes zijn ook meteen het nadeel aan het boekje. Als je niet oppast raken de stukjes gemakkelijk zoek. Bovendien blijven de stukjes niet lang mooi en zorgen de losse onderdelen ervoor dat het boekje niet geschikt is voor de allerkleinsten.

Een lief verhaaltje is Mijn nestje echter zeker, en als je het niet erg vindt dat je boekje niet erg lang mooi blijft dan is het een erg leuk en interactief boekje om samen met je dreumes te lezen.

Mijn nestje – Xavier Deneux
Hardcover, 14 pagina’s, uitgeverij Oogappel
Bestel dit boek hier >>>>

Leesplezier
Inhoud
Praktisch

Interactief

Een leuk verhaaltje in een interactief boekje dat helaas niet erg lang mooi blijft.

User Rating: No Ratings Yet !

About Anne Oosterveer

Ik ben Anne, 28 jaar en werkzaam als online communicatieadviseur. Ik woon samen met mijn grote liefde Danny en onze hond Goliath in Arnhem, en rond 4 februari komt daar nog een klein mannetje bij.

Check Also

Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

Sneeuwwitje in een uitgave van Xavier Deneux [recensie]

Lang geleden werd er een prinses geboren. Haar velletje was zo wit als sneeuw. Daarom …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten