Mijn nestje [recensie]

Het uit het Frans vertaalde Mijn nestje van Xavier Deneux is een verrassend interactief boekje dat is uitgegeven door uitgeverij Oogappel. We maken kennis met een geel vogeltje, dat zich in een appelboom nestelt. Dan komt er een rood vogeltje bij, en samen bouwen ze een nestje. Twee eieren worden gelegd, die ‘krik krak’ uitkomen. De babyvogeltjes worden groot en verlaten uiteindelijk het nest.

Recensie
Wat zo leuk is aan dit boekje is dat jij en je kindje op elke pagina een stukje van de tekening los kunnen halen en weer in de volgende bladzijde kunnen drukken. Zo kun je op de eerste pagina het gele vogeltje los maken en deze zelf naar de appelboom vliegen. En je kunt bijvoorbeeld de kleintjes uit het ei helpen.

Op een andere pagina zie je een grote gele zon, die je eruit kunt halen en in de pagina ernaast omgekeerd in de bladzijde kunt drukken, waardoor een appelboom wordt gevormd. Op deze manier is het steeds spannend wat er aan de andere kant van het plaatje te zien is, en wat je te zien krijgt als je deze in de volgende bladzijde drukt.

De losse stukjes zijn ook meteen het nadeel aan het boekje. Als je niet oppast raken de stukjes gemakkelijk zoek. Bovendien blijven de stukjes niet lang mooi en zorgen de losse onderdelen ervoor dat het boekje niet geschikt is voor de allerkleinsten.

Een lief verhaaltje is Mijn nestje echter zeker, en als je het niet erg vindt dat je boekje niet erg lang mooi blijft dan is het een erg leuk en interactief boekje om samen met je dreumes te lezen.

Mijn nestje – Xavier Deneux
Hardcover, 14 pagina’s, uitgeverij Oogappel
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Coco babyboekje

Het ongelooflijk succesvolle Prentenboek van het Jaar Coco kan het! van Loes Riphagen kan nu …

Share
Share