Meer tekenen met Jill [recensie]

In ‘Meer tekenen met Jill‘ laat Jill zien hoe je in een paar stappen van alles, wat je om je heen ziet, kunt tekenen. In het eerste hoofdstuk herhaalt ze de basistekeningen uit vorige boeken, met een aantal nieuwe tips voor het tekenen van meisjes, vrolijke jurkjes en hoge hakken.

Recensie
Jill Schirnhofer is illustrator, schrijver, actrice, maar vooral bekend van presentator van het programma ‘Jill’ op NPO 3 en het bijbehorende instagram-account (@jilloptv) . De website kent veel unieke bezoekers per maand en ook op YouTube doet ze het goed. Hier merk ik aan dat mijn dochters al wat ouder zijn, elf en vijftien, en ik echt niet meer bijhoud waar ze allemaal naar kijken. Jongste wist precies wie Jill is, en ze kwam oudste ook bekend voor, maar ik had (en heb) werkelijk geen flauw idee …
Jill is dus verantwoordelijk voor verschillende boeken voor kinderen, met name meisjes, om te leren tekenen. Het is ook een leuk concept. Ze legt in ‘Meer tekenen met Jill’ stap voor stap uit hoe je dingen kunt tekenen, kinderen worden als het ware bij de hand genomen en krijgen aanwijzingen om zelf ook zo’n leuk meisje te tekenen. Je hoeft echt niet altijd al de prachtigste tekeningen gemaakt te hebben, om nu leuke resultaten te bereiken.
Waarschijnlijk zullen de meningen hierover verdeeld zijn, maar ik vind boeken als ‘Meer tekenen met Jill’ dus wel goed voor de creativiteit. Het kan kinderen die onzeker zijn, maar tekenen wel leuk vinden, over een drempel heen helpen. En het kan kinderen inspireren om verder te experimenteren en meer tekeningen te maken met dezelfde technieken.
Je moet overigens wel van de stijl van Jill houden. Ik vind de tekeningen vrij puntig en scherp, met dunne lijnen. Persoonlijk hou ik meer van cute en kawaii en dat kan je van deze tekeningen niet zeggen, vind ik …
‘Meer tekenen met Jill’ bestaat uit zes hoofdstukken. Na het basishoofdstuk gaat het over glamour en fashion, beauty, koken en bakken en planten en bomen. Mijn favoriete hoofdstuk is echter de onderwaterwereld. Ik ben altijd graag bereid in mooie sprookjes te geloven en wat is er sprookjesachtiger dan een zeemeermin …?
 
Mijn jongste dochter is met ‘Meer tekenen met Jill’ aan de slag gegaan en is keurig aan het begin begonnen, met het basishoofdstuk. Ze had er wel veel plezier in, haar resultaten zien er ook leuk uit. Ze zit geregeld in het boek te bladeren en pakt dan toch weer een potlood om eens even iets uit te proberen. Nu nog wat meer tijd om er rustig voor te zitten, maar gelukkig is er altijd wel een vakantie in het verschiet om echt lekker met in dit geval ‘Meer tekenen met Jill’ in de weer te gaan.

Hier vind je een inkijkexemplaar van ‘Meer tekenen met Jill’.

Meer tekenen met Jill – Jill Schirnhofer
Creatief, paperback, 128 pagina’s, Karakter Uitgevers
Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share