Spiraal tekenset met kaarten [recensie]

“Spiraal tekenen in een nieuw jasje!” Met de spiraal tool en voor bedrukte vellen van SES kun je heerlijk creatief bezig zijn. Maak de designs af met mooie spiraal tekeningen. De set bevat verschillende wielen en een tien-kleurige pen.

Toen ik dit spel binnen kreeg werd ik heel erg blij, hoewel dit speelgoed uiteraard niet voor mij maar voor mijn kinderen binnenkwam. Ik kende het nog van toen ik klein was en ik was verrast dat het bijna dertig jaar later nog altijd te koop is.

Urenlang kon ik er mij vroeger mee vermaken, maar aan mijn kinderen is het helaas niet besteedt. Ze keken er even snel naar om, probeerden het uit en legden het al snel opzij. Ik wilde weten waarom, maar veel meer dan ‘het lukt niet’ kwam er niet uit. Dat wilde ik dan ook graag zelf uitproberen en kijken waar zij precies strandden.

In eerste instantie kwam de instructie niet heel duidelijk op mij over waardoor ik zeker in het begin niet zo goed wist wat ik moest doen. Uiteindelijk ben ik gewoon wat gaan uitproberen en kwam er toen achter dat draaien op zich niet moeilijk is, maar er een goede spiraalvorm uit krijgen is een tweede.

 

Het pennetje dat erbij zit is heel erg mooi, met tien verschillende kleuren te kiezen kleuren, maar een groot nadeel ervan is dat de punt zo klein is dat hij in het kleinste wieltje niet door elk gaatje kan en daardoor niet alle spiraalvormen kunt maken. Het wieltje schuift dan teveel en de punt van de pen blijft ‘haken’ in het papier zodat het er niet verder overheen draait. Voor het kleine wieltje is de pen dus onbruikbaar.

Dat probleem dacht ik op te lossen door een ouderwets degelijk potlood te gebruiken. Ja, daar loste ik het diepteprobleem en het ‘haken’ wel mee op, maar nog altijd lukte het me niet om de rondjes soepel te laten lopen. Het plectrum-vormig spiraaltje kon ik overigens helemaal niet mee overweg en die legde ik dan ook al snel aan de kant.

Uiteindelijk stapte ik over op een gewone pen met een lange scherpe punt en daarmee loste ik helemaal het probleem van het blijven ‘haken’ op het papier op. Ik kon in eerste instantie echter nog altijd niet mooie figuurtjes krijgen. Ik had er heel erg veel uitgeprobeerd, telkens weer in de hoop dat er een klein kunstwerk uitkwam, maar alle moeite ten spijt op een paar uitzonderingen na mislukten de meesten vreselijk.

Op de doos zien ze er echter prachtig uit dus ik wist zeker dat het ook echt wel moet kunnen. Dat was voor mij een reden om het nog een aantal malen uit te proberen. Het resultaat is niet meer zo slecht als in het begin, maar voor speelgoed dat kinderen meteen plezier moet geven, valt het niet mee om direct goed aan de slag te gaan. Overigens werkt de pen prima met het grote wieltje en daarmee zijn ook prachtige figuren te maken. Helaas was toen al het mooie papier al opgebruikt en kunnen we het niet meer gebruiken om de spiraalvormen goed op te krijgen.

Bij de spiraal tekenset zit een prachtige set gekleurde kaarten met vrolijke tekeningen (aan beide zijden bedrukt). Het is overduidelijk dat er veel moeite is gedaan voor het ontwerpen van deze kaarten en ik vind het dan ook jammer dat het dan allemaal net niet mooi passend en lopend is. Al met al is het toch een flinke tegenvaller. Helaas!

Ik ben graag eerlijk in mijn recensies en ik vond het dan ook erg jammer dat ik niet meteen enthousiast kon zijn en nog steeds niet echt ben.

Na vele malen oefenen lukte het me echter om er mooie spiraalvormen uit te krijgen, dus in dit geval geldt wellicht: oefeningen baart kunst. Om daarom ook niet helemaal negatief te willen zijn over dit product wil ik toch graag de pluspunten nog benoemen:

  1. Prachtig vormgegeven kaarten die aan beide zijden bedrukt zijn.
  2. Een leuke kleine pen met tien te kiezen kleuren die voor veel tekenplezier kan zorgen.
  3. Als je de slag eenmaal te pakken hebt komen er daadwerkelijk mooie figuren uit, maar zorg wel dat je je kinderen eerst laat oefenen op tekenpapier voordat ze met het mooie papier aan de slag gaan!
  4. Het is absoluut uitdagend en als je kinderen hebt die niet meteen opgeven en er eens goed voor gaan zitten kan ik het zeker aanraden.

Deze SES spiraal tekenset met kaarten, bekijk / bestel je hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

SES – Ik leer knippen [recensie]

Ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat ik met mijn zoontje het …

Share
Share