Home / Recensies / Boeken / Peuter & Kleuter boeken / Auto’s [recensie]

Auto’s [recensie]

Van brandweerwagens, tractors en sneeuwschuivers tot een kasteelauto, een girafziekenauto en een onderzeewagen. Dit boek is een geweldige verzameling vervoermiddelen. Het prikkelt de fantasie van ieder kind! Een speels prentenboek dat garant staat voor uren kijk- en leesplezier voor kinderen én volwassenen.

Let op: deze boekrecensie bevat spoilers!

De ondertitel van dit boek riep nieuwsgierigheid bij me op. Want: van tweelingauto tot maanwagen en alles daartussen? Wat moet je je daar bij voorstellen? En waarom niet: van auto met houtvergasser tot zwembad-op-wielen? Genoeg reden dus om dat even stiekem uit te zoeken voordat de kinderen ermee aan de haal zouden gaan.

In dit boek zijn geen verhalen te vinden. Dat neemt niet weg dat je ze wel zelf kunt verzinnen, want in dit boek staan niet alleen bestaande voertuigen, maar ook bedachte voertuigen.

Sommige auto’s hebben hilarische namen en dat zorgde voor veel kijkplezier bij mijn kinderen. Zo moesten ze keihard lachen om de sokauto en in tegenstelling tot wat ik dacht maakte de dikkedrolauto maar weinig indruk. Overigens vonden we het helemaal geweldig om de Junglejeep te zien in dit boek, want heel toevallig zagen we zo’n soort auto rijden toen we op het schoolplein stonden te wachten. Hij was weliswaar wat kleiner, maar leek er helemaal op. De eigenaar van de auto had hem helemaal omhult met gras. Het was zeer hilarisch toen we hem hier in het boek zagen staan.

Wat een prachtig kijkboek! Er staan zoveel bizarre, geweldig bedachte auto’s en bestaande auto’s in dat het lastig is om het juiste voertuig makkelijk terug te vinden. Toch? Nee, want daar is over nagedacht en achterin het boek zijn alle auto’s terug te vinden op alfabetische volgorde.

Auto’s – Carl Johanson
hardcover kijkboek, 40 pagina’s, uitgeverij van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Leeftijdsgeschikt
Illustraties
Kijkplezier

Volop kijkplezier

Wat een prachtig kijkboek boordevol bizarre, geweldig bedachte en bestaande auto’s.

User Rating: No Ratings Yet !

About Angela

Mijn naam is Angela, ik ben 37 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast. Naast Trotse Moeders schrijf ik heb ik een eigen blogsite en werk ik aan een nieuw boek.

Check Also

2 soorten mensen: kies en bepaal hoe goed je bij elkaar past

En ik maar denken dat ieder mens anders is……. Volgens João Rocha kun je mensen indelen …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten