Home / Tips / Recepten / Opa Jan kookt Aziatisch [recept]

Opa Jan kookt Aziatisch [recept]

Mijn vader, opa Jan voor mijn kinderen, kan erg goed koken. Hij kan zelfs een hele Indonesische rijsttafel maken, wanneer hij daar de tijd voor heeft. Voor een ‘door-de-weekse’ maaltijd koos hij rendang-vlees met boontjes, voor mijn moeder maakte hij de vegetarische variant. Hier het recept:

Nodig
1 doosje sajoer boontjes
1 doosje rendang vlees. (Beide conimex)
500 gram boontjes
Varkenslappen in kleine stukjes of
Vegetarische reepjes
Teentje knoflook fijngesnipperd
1 ui grof gesneden
150 gram champignons in grove stukken.
Atjar en kroepoek.

Bereiding:
De hele boontjes bijna gaar koken.
Sajoer boontjes aanmaken met warm water en door de boontjes doen. Deze nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Vlees of vegetarisch product aanbakken in wat olie en na een paar minuten de knoflook, ui en champignons erbij doen en nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen, en de aangemaakte rendang vlees toe.
Rendang vlees kan ook voor de vegetariër, want de ingrediënten zijn kruiden.
Kook 2 mie-nestjes per persoon.
Daarbij kun je nog kroepoek en atjar eten.

Smakelijke groeten van Opa Jan

Voor meer recepten, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

Puur Pascale 2 [recensie]

Na het  succes van ‘Puur Pascale’ pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten