Genieten met de kinderen, ’s avonds bij Burgers’ Light [verslag]

Een bezoek aan een dierenpark is eigenlijk altijd een feest, ook samen met kinderen. Wanneer je dit feest nòg groter wilt maken, zou je echt naar Burgers’ Light moeten gaan deze voorjaarsvakantie. Wij waren er gisteren en het was enorm mooi.

We begonnen ons bezoek bij de Kids Jungle, waar de kinderen lekker gingen spelen. Nadat we er wat gegeten hadden, begon het al donker te worden en gingen we het park in. En wat was dat mooi! Bomen die indirect verlicht werden en tot grote vreugde van de tweeling ook van kleur wisselden, zodat ze allebei van hun lievelingskleur konden genieten.

Helemaal indrukwekkend waren de gigantische lichtfiguren van dieren. Al van grote afstand te zien en ook van dichtbij erg mooi.

Het had echt iets bijzonders om ’s avonds door Burgers’ Zoo te lopen. Er waren veel ouders me jonge kinderen, die vanuit een buggy ademloos naar het lichtfeest keken, maar ook gezinnen met grotere kinderen genoten volop.

Een aantal dingen moet je zéker gaan bekijken: de waterval in Burgers’ Bush die steeds van kleur verandert en de enorme kameleon. Dat was echt de favoriet van mijn tweeling, zoals je op de video kunt zien. Overigens vertellen ze in de video wat ze allemaal nog meer leuk vonden aan ons bezoek.

Zelf ben ik weg van de Ocean. Afdalen in een wereld die ik nog nooit in het echt gezien heb, maar zeer fascinerend vind en waar je echt een mooie indruk van krijgt. Er was ook een enthousiaste dame die met modellen van vissen uitleg gaf aan de kinderen die meer wilden weten over “Nemo”, “Dory” en andere vissen. Extra leuk om ze daarna ‘in het echt’ te zien.

We hebben echt genoten, ondanks dat we veel dieren niet meer konden zien omdat delen van het park afgesloten waren. Helaas, met name voor mijn dochter, konden we niet in ‘de Desert’. We zullen dus binnenkort weer terug moeten!!

Tip: ga je naar Burgers’ Light, probeer dan overdag al te gaan zodat je optimaal kunt genieten van alles wat het park te bieden heeft. En ga dan ’s avonds de lichtroute lopen, dan heb je een perfecte (vakantie)dag.

Hieronder wat algemene informatie over Burgers’ Light:

Honderden lichtfiguren en langere openingstijden in Burgers’ Zoo

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …