Home / Recensies / Boeken / Baby & Dreumes boeken / Klop, klop, klop…

Klop, klop, klop…

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-coverKleine Specht leert gaatjes maken.
Dat is leuk!
Hij kan niet meer stoppen…

Recensie
Laat ik met de conclusie beginnen: dit boek is één van de weinige boeken die de maximale score van 5 sterren behaald hebben! Ik ben fan van Muis en heb met mijn kinderen een heleboel boekjes over Muis en haar vriendjes gelezen. Dit boekje scoort echter echt niet alleen zo hoog omdat ik de stijl van Lucy Cousins zo goed vind.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Natuurlijk zijn de tekeningen weer prima. In de karakteristieke stijl waarin dikke lijnen en felle kleuren ogenschijnlijk eenvoudige tekeningen en een mooie sfeer creëren. Je herkent het meteen.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Maar wat maakt dat Klop, klop, klop 5 sterren krijgt, is dat het behalve (voor)leesplezier nog veel meer biedt: er zitten gaatjes in (gemaakt door de “kleine specht”) waar je kleintje lekker met zijn vinger aan kan zitten, doorheen kan kijken of die, wanneer hij/zij iets ouder is, te tellen zijn. Ook zijn er enorm veel afbeeldingen die goed zijn om de woordenschat te vergroten. En de prijs is zéér aangenaam, zeker voor een relatief dik boek.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Verder is het verhaaltje erg leuk. De teksten zijn deels op rijm en zijn prettig om voor te lezen. Een eind met “ik hou, hou, hou van jou” is natuurlijk perfect. Het spechtje doet namelijk best wel stoute dingen in de ogen van een kind: overal gaatjes in maken. Maar er is toch een Trotse Vader die zijn zoontje na een dag lang gaten maken, liefdevol in ‘bed’ stopt.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Kortom: 5 sterren, méér dan verdiend!

Klop, klop, klop – Lucy Cousins
Kartonboek met gaatjes, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Vormgeving
Voorlees- en kijkplezier
Prijs - Kwaliteit

5 sterren

De maximale score van vijf sterren voor dit prima boekje voor je baby, dreumes of peuter.

User Rating: No Ratings Yet !

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

Eerste hulp bij kinderen – Dr. Sofie Vanderoost [recensie]

Eerste Hulp bij kleine kinderen: Kinderen hebben een extra gave om hun (groot)ouder, oppas of …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten