Home / Tips / Recepten / Groente-gratin [vegetarisch recept]

Groente-gratin [vegetarisch recept]

Een heerlijke, vegetarische ovenschotel die je prima een dag van tevoren klaar kunt zetten. doe wel de paneermeel en kaas er pas overheen wanneer de schotel in de oven gaat!

groente-gratin-recept-copyright-trotse-moeders-1Nodig:
600 gram aardappels
2 uien
stukje knoflook
vegetarisch “gehakt”
500 gram wortels
400 gram courgette
300 gram tomaten
Prei
boontjes
evt. nog restjes groenten
groentebouillonblokje
majoraan, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, kerrie
olie, boter wat paneermeel
geraspte 30+kaas

Bereiding:
Snijd de geschilde aardappels in schijfjes, net als de wortels en courgette.
Andere groenten kort snijden.
Alle groenten met de kruiden een 10 minuten in kokend water blancheren
De tomaten en gehakt achterhouden.

groente-gratin-recept-copyright-trotse-moeders-2De tomaten laten schrikken met kokend water en de schil eraf doen.

Bak het gehakt rul in half olie en half bakboter.
Als de groenten beetgaar zijn, dan een paar minuten de tomaten mee laten smoren.

Doe groenten en gehakt afwisselend in een ovenschaal.
Meng dan de geraspte kaas met paneermeel en doe dit over de groenten.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.

Dit is een verrukkelijke licht recept.
Voor de vleeseters, neem rundergehakt.

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …