Inkt, word een tekentalent

inkt word een tekentalentTeken je ook zo graag, maar kun je best wat tips gebruiken? Speciaal voor jou openen zeven bekende Nederlandse illustratoren de deuren van hun studio’s. Ontdek in het boek Inkt, word een tekentalent waarom deze tekenaars graag inkt gebruiken.

Alex de Wolf doet voor hoe je grappige dieren tekent. Bas Blankevoort leert je van heel dichtbij kijken. Wouter Tulp maakt karikaturen, Georgien Overwater schetst ongewone, grappige situaties en Alice Hoogstad laat zien wat je met verschillende materialen kunt doen. Thé Tjong-Khing vertelt hoe je uit het niets een eigen wereld schept en Barbara Stok legt precies uit hoe je een strip maakt. Ga aan de slag en beleef plezier aan de vele opdrachten in dit boek. Want tekenen is en blijft een groot avontuur.

Recensie
Een tijd geleden hadden wij Verf, word een schildertalent gekregen. Een boek dat op het lijf geschreven leek voor mijn kinderen aangezien zij met heel veel plezier regelmatig schilderlessen krijgen van hun oma die een echte kunstenaar is. Inkt, word een tekentalent is eigenlijk het eerste boek uit deze reeks. De boeken zijn op dezelfde manier gemaakt met net iets andere creatieve thema’s. Het boek zit vol achtergrond informatie over inkt en tekenen dat voor grote delen gevoed wordt door echte professionals. Met ieder hun eigen discipline zodat je alle facetten van tekenen leert.

20160102_211152

Inkt, word een tekentalent is echt een achtergrond boek dat een schat aan informatie bevat voor spreekbeurten en voor kinderen die echt extreem geïnteresseerd zijn in kunst en tekenen. Het is niet een boek dat je zo van voor naar achter leest. Het is een boek dat je regelmatig eens pakt om een deel door te nemen.

20160102_211208

Bij mijn dochters van 8 jaar en 10 jaar had dit wel wat aansporing nodig. “Meiden, wist je dat …. Dat lees ik hier.” En dan rennen mijn kinderen gelijk naar het boek om dat onderwerp verder uit te pluizen. Leuk!

Inkt, word een tekentalent – Ceciel de Bie
Non fictie, hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>


Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share