Home / Tips / Recepten / Tomaten-roomsoep, beetje anders [recept]

Tomaten-roomsoep, beetje anders [recept]

ingredienten-tomaten-roomsoep-recept-copyright-trotse-moeders-1Tomaten-roomsoep is bij ons een traditioneel voorgerecht tijdens het Kerstdiner. Maar ook tussendoor is het natuurlijk lekker om soep te eten en ditmaal maakte ik een andere variant dan ik gewend ben, en die was ook héérlijk!

Nodig
100 gr grof-gesneden uien
1 pak gezeefde tomaten
1 courgette in dunne plakjes
200 ml. (groente) bouillon
Beetje room
Basilicum
Scheutje gembersiroop
Zout, peper, kerriepoeder

Bereiding
Verhit wat vloeibare boter in een pan.
De uien glazig bakken, dan de bouillon en de gezeefde tomaten toevoegen.
Even door laten koken.
Met de staafmixer pureren.
Bak de plakjes courgette, met de basilicum even zachtjes. Doe dit daarna bij de soep.
Gembersiroop erbij doen, en een beetje room.
Op smaak maken met evt. zout, peper en / of kerrie.

tomaten-roomsoep-anders-recept-copyright-trotse-moeders-1

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …