Ravensburger Puzzel Cities of the World: Amsterdam

Ravensburger Cities of the world Amsterdam 2Ravensburger is dit jaar met een nieuwe puzzel gekomen. In de serie Cities of the world is er nu ook een puzzel van Amsterdam. Tijdens Koningsdag om precies te zijn. Deze legpuzzel bestaat uit 1.000 stukjes en heeft de bekende hoge kwaliteit die je van puzzel van Ravensburger verwacht. De kwaliteit is zeer goed.

De prent bestaat uit een tekening van een echte hoek in het centrum van Amsterdam met haar typerende grachten en grachtenpandjes. De foto is ingevuld met een tafereel van Koningsdag met veel bootjes, spelletjes en verkoop. En vooral veel mensen die een hoop plezier hebben.

ravensburger-puzzel-amsterdam-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Ondanks dat er heel veel gebeurt op de prent, is het voor Amsterdamse begrippen eigenlijk een rustige Koningsdag. Maar dat is dan ook wel begrijpelijk voor zo’n afbeelding. Hutje mutje lopend door de straten is natuurlijk niet te puzzelen…

Ravensburger Cities of the world Amsterdam 3Dit is een drukke prent. Dit heeft als voordeel dat je veel aanknopingspunten hebt om de puzzelstukjes op de goede plek te leggen. Nadeel is dat er zoveel gebeurd, dat het ook weer een zoektocht is om alsnog de goed plek te vinden. Het is daardoor echt een puzzel om samen met jouw kinderen aan te pakken. Of gewoon lekker zelf. Want ook met kinderen is het een puzzel die voor een groot deel op jouw puzzelplezier zal leunen.

Ik heb de puzzel gemaakt met mijn dochter van 8 jaar toen zij een paar dagen ziek thuis was. In begin steeds een paar korte stukjes wanneer zij zich wat beter voelde en toen zij aan de beterende hand was wat langer achter elkaar. Daartussen was ik zelf flink aan het puzzelen.

Ravensburger Cities of the world Amsterdam 4Deze puzzel is echt een uitdaging, maar daardoor ook een enorme voldoening op het moment dat hij helemaal klaar is. Wij hebben er veel plezier aan gehad. Door de strip achtige tekening vonden mijn kinderen hem ook erg leuk.

De puzzel ligt in de winkels voor een gemiddelde verkoopprijs rond de € 15. Een nette prijs voor een degelijke en vooral uitdagende puzzel waar je echt veel uren zoet mee bent.

Deze Ravensburger Amsterdam puzzel bestel je hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …

Share
Share