Dolfje Weerwolfje Boze Drieling

dolfje weerwolfje boze drieling 1In het boek Dolfje Weerwolfje Boze Drieling komt Dolfje weer voor een groot avontuur te staan:

Tot Dolfjes schrik is het waar:
mevrouw Krijtjes is terug.
Gelukkig is ze heel lief geworden
in het OZDM, poeslief zelfs.
Maar wie zijn die twee magere dames, die als
drie druppels water op Krijtjes lijken?
Gaan zij ’s nachts uit roeien in het Weerwolvenbos?
En waarom verdwijnt opeens iedereen?
Eerst Leo, dan opa weerwolf, dan…

Recensie
Dolfje Weerwolfje is de immens populaire kinderboekserie van Paul van Loon. Het deel Boze Drieling is het vijfde boek in deze serie. Het mooie van de boeken van Dolfje Weerwolfje is dat ze goed los te lezen en je met het lezen zeker niet de uitgegeven volgorde hoeft aan te geven. dolfje weerwolfje boze drielingToch geeft het een extra dimensie als je wel al de andere boeken hebt gelezen.

Zo komt in dit boek mevrouw Krijtjes weer terug. Het wordt duidelijk uitgelegd wie zij is en hoe Dolfje eerder met haar te maken heeft gehad. Maar voor diegene die Mevrouw Krijtjes nog kennen uit het eerste boek, krijgen een extra rilling over hun rug. Eigenlijk zet de terugkomst van dit figuur het verhaal gelijk op scherp, want zo aardig is ze nooit geweest voor Dolfje. Gaat dat wel goed?

Zowel mijn dochter van 8 jaar als mijn dochter van 10 jaar lezen de boeken van Dolfje Weerwolfje graag. Ze zijn spannend, fantasierijk en avontuurlijk. De tekst leest altijd heerlijk voor hen weg en de illustraties zijn leuk gedaan. Ook dit boek is hier geen uitzondering op. Bij mijn beide kinderen is Dolfje Weerwoldje Boze Drieling wel één van hun favorieten. Juist door de terugkomst van Mevrouw Krijtjes.

dolfje-weerwolfje-recensie-copyright-trotse-moeders

Ik kan niet anders concluderen dat het boek Boze drieling echt een toevoeging aan de boekenkast is. Voor de echte Dolfje Weerwolfje fans, maar ook voor die kinderen die gewoon zin in een spannend avontuurlijk boek hebben.

Dolfje Weerwolfje Boze Drieling – Paul van Loon
Kinderboek, hardcover, 151 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share