Home / Tips / Recepten / Pilav – twee varianten [recept]

Pilav – twee varianten [recept]

Voor Trotse Moeders nu heerlijke pilav. Zelf eet ik geen vlees, dus er zitten ook foto’s van de vegetarische variant bij. Volgens mijn man, die de vlees-variant heeft gegeten, en de vegetarische ook heeft geproefd, zijn ze allebei even lekker! 

Nodig:
pilav-recept-copyright-trotse-moeders-vlees400 gr. Varkensvlees
1 liter blik perziken
1 klein blikje tomatenpuree
ketjap
sambal
3 uien
boter
250 gr. champignons
rijst
doperwten

Bereiding:
Vlees marineren met de sambal, ketjap, tomatenpuree, evt. zout en peper.
Laat enkele uren staan.
Braad het vlees aan en voeg daarna de klein gesneden uien toe.
Als het gaar is (na ongeveer 30 minuten) dan de champignons en de wat kleiner gesneden champignons toevoegen. Laat nog even doorgaren. Serveren met de gare rijst en doperwtjes (of, zoals wij gedaan hebben op de tweede dag dat we dit aten: met gekookte aardappelen en bloemkool)

pilav-recept-copyright-trotse-moeders-1-vlees

Voor de vegetarische variant neem je in plaats van varkensvlees quorn en dés. Het eindresultaat ziet er dan zo uit:

pilav-recept-copyright-trotse-moeders-vegetarisch  pilav-recept-copyright-trotse-moeders-1-vegetarisch 

Smakelijk eten!

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …