Home / Tips / Recepten / Romige peterseliesoep [recept]

Romige peterseliesoep [recept]

Screenshot 2015-04-07 at 08.24.11Deze soep smaakt heerlijk zacht en is ook lekker voor kinderen. Hij kan vooraf bij een warme maaltijd gegeten worden, maar ook als basis voor bij een broodmaaltijd gemaakt worden.

Nodig (voor 4 personen):
4 à 5 aardappels
1 bouillontablet
1 bosje peterselie ( ± 30 takjes)
⅛ l. slagroom of garderoom.
zout-peper-nootmuskaat

Bereiding:
De aardappels in ± 30 minuten gaarkoken in ½l. water met de bouillontablet..
Peterselie in grove stukken knippen.
Screenshot 2015-04-07 at 08.20.49Met de schuimspaan de aardappels uit de bouillon scheppen.
Geknipte peterselie en wat bouillon bij de aardappels doen en pureren.
Met de rest van de bouillon verdunnen.

Terugdoen in de pan, slagroom of garderoom er doorheen doen.
Op smaak brengen met het zout, peper en nootmuskaat.
Door en door verwarmen en niet meer laten koken.

Smakelijk eten.

Screenshot 2015-04-07 at 08.24.54

 

 

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …