Home / Tips / Recepten / Gevulde portobello [recept]

Gevulde portobello [recept]

gevulde portobelloWil je eens chique uit de hoek komen met je kookkunsten, dan is dit een leuk recept er voor! Het is een ideaal bijgerecht (groente) die prima te serveren is bij rijst, maar ook bij een Hollandse maaltijd kan dit prima als groente geserveerd worden. Bovendien ziet het er wel chique uit; het is heel eenvoudig te maken, waardoor iedereen het kan!

Ik kook vaak lekker op gevoel en ben niet heel erg van het afpassen, dus ik heb voor de groente gewoon drie kleuren paprika’s gesneden en gemixt en gewoon de portobello’s rijkelijk gevuld. De paprika is dus een beetje een gokje.

Recept voor 2 personen:
Twee portobello’s
(Drie kleuren) paprika
Geraspte kaas (zoveel je lekker vind)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de stelen uit de portobello en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de paprika’s in blokjes en meng deze met de stukjes van de portobello-steeltjes.
Smeer het hoedje van de portobello in met wat olie en leg deze in een ovenschaal.
Vul de portobello’s rijkelijk met de groente (lees: stop er zoveel mogelijk in/op)
Strooi er naar smaak geraspte kaas over heen.
Giet een klein bodempje water in de ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven (in het midden)
Laat ongeveer een kwartier in de oven staan en klaar ben je.
Serveer met rijst en/of aardappelen en vis of vlees(vervanger).

Eet smakelijk! 

gevulde portobello

 

About Irene Kalsbeek

Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …