Home / Peuter & Kleuter / Informatie / Zeg kleine vleermuis..

Zeg kleine vleermuis..

Screenshot 2014-07-29 at 16.08.23De KNNV (Vereniging voor Veldbiologie) heeft een hele serie informatieve prentenboeken over dieren uitgegeven (klik hier om alle tot nu toe verschenen delen te bekijken). We kregen het boek “Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel” toegestuurd, samen met een aantal andere delen uit deze leuke serie.

Recensie

Tot mijn grote verrassing was het niet het boek over vlinders of over dolfijnen wat de aandacht van mijn 7-jarige dochter trok. Ze pakte van alle recensieboeken direct het boek “Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel“. Want, zo zei ze, van dolfijnen en vlinders weet ik al heel veel, maar van vleermuizen nog niet.

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.40De boeken uit de serie “Zeg kleine…” zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en zijn prachtig prentenboeken met een verhaal waar informatie in verweven zit.

Dit verhaal gaat over de kleine vleermuis Floep, die al kan vliegen, maar nog wel melk bij zijn moeder drinkt. Hij heeft honger en gaat op zoek naar zijn moeder, beland in een kamer van een kind en wordt bijna gevangen door een kat. Wanneer hij zijn moeder vindt, leert ze hem hoe hij zelf eten kan vangen.

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.23Het verhaal leest als een echt voorleesverhaal en de prenten passen er prima bij. Toch zit er veel informatie in het boek en ik vind deze manier van leren voor kinderen in de doelgroepleeftijd echt geweldig. Achterin het boek staat ook nog wat extra informatie, en ook deze informatie is op een toegankelijke manier beschreven.

Verder zit er een CD bij het boek waarvan de tekst ook in het boek staat afgedrukt. Op de CD staat een leuk liedje over een vleermuis. Mijn dochter heeft van het boek genoten en vindt het liedje erg leuk. Ik vermoed dat dit boek nog regelmatig uit de kast zal komen en ben nu al benieuwd naar de andere delen uit deze serie.

Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel – Vera de Backker en Sabine Wisman
Informatief prentenboek, met een liedje van Ivo de Wijs op CD
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.09

Review Samenvatting

Informatief
Illustraties
Leesplezier

Aanrader

Prachtig en informatief prentenboek voor kinderen vanaf een jaar of 4.

User Rating: No Ratings Yet !

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

De dikke billenbijters [recensie]

Joes smoort een kreet van schrik en drukt zich tegen de muur. Zijn hart bonst …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten