Home / Recensies / Boeken / Boeken - 6+ / De wereld in infographics; Machines en Voertuigen

De wereld in infographics; Machines en Voertuigen

machines en voertuigenWelkom in de wereld van infographics! Verwonder je over de wetenschap en techniek achter de sterkste machines ter wereld, snelle voertuigen, straaljagermotoren en krachtige raketten. Je ziet alle informatie in overzichtelijke iconen, pictogrammen, grafieken en tekeningen.

Recensie
Dit boek ziet er niet alleen leuk en kleurrijk uit, maar bevat ook nog eens alle technische en wetenschappelijke informatie over machines en voertuigen. Mijn zoon van 8 jaar was direct geïnteresseerd in dit boek. Hij vond het erg interessant dat er 500.000.000 fietsen in China zijn en dat dat dus 2,6 mensen per fiets zijn of dat de remmen van een Formule 1 auto tijdens een Grand Prix kunnen opwarmen tot een temperatuur van 750 graden Celsius.

DSC09505Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook heel erg leuk voor volwassenen die meer willen weten over de wetenschap en techniek van machines en voertuigen. Leer bijvoorbeeld alles over een heteluchtballon en snelle treinen. Maar ook over monstermachines; zo is de kiepwagen Liebherr T 282B 14.91 meter hoog wanneer de kiepbak zo ver mogelijk omhoog staat en is de transportband in Duitsland (gemaakt voor een bruinkoolmijn) 502 meter lang en weegt 13.600 ton!

Dit en nog veel meer wordt uitgelegd in De wereld in infographics; Machines en Voertuigen. Door de vele illustraties, veel kleur en korte beschrijvingen leest het boek makkelijk weg en trekt het al gauw de aandacht van kinderen. Na het lezen van dit boek ben je een stuk wijzer geworden in de wereld van Machines en Voertuigen!

De wereld in infographics; Machines en Voertuigen – Jon Richards & Ed Simkins
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, Corona
Bestel dit boek hier >>>>

DSC09505

Review Samenvatting

Informatief
Uitstraling
Prijs

Interessant!

Leuk informatief boek over de techniek en wetenschap van Machines en Voertuigen. Veel kleur en veel illustraties in combinatie met korte stukjes zorgen ervoor dat kinderen al gauw hun oog op dit boek laten vallen.

User Rating: No Ratings Yet !

About Rolanda

Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

Sneeuwwitje in een uitgave van Xavier Deneux [recensie]

Lang geleden werd er een prinses geboren. Haar velletje was zo wit als sneeuw. Daarom …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten