Home / Tips / Recepten / Appels met bosbessencompôte [recept]

Appels met bosbessencompôte [recept]

bessen-appelEen heerlijk, eenvoudig recept voor een feestelijk toetje.

Uiteraard kun je de tabasco en de kaneel weglaten wanneer je denkt dat het dan beter gegeten zal worden door het hele gezin, maar met deze ingrediënten er wel bij, smaakt het erg lekker!

Screenshot 2014-07-29 at 16.30.53Nodig:
2 stevige niet te zure appels
2 theelepels ahornsiroop
1 theelepel kaneel.
150 gr. bosbessen
Paar druppels tabasco
Evt. wat walnoten.

Bereiding:
Verhit de oven op 200graden.
Snijd de geschilde appels in 8 stukjes, en verwijder het klokhuis.
Leg ze op een bakplaat en zet ze 15 min. in de oven.

appel-bessenEven er uit halen, bestrooien met de siroop en kaneel, en terug in de oven tot de appels zacht zijn.
Doe de bosbessen met de tabasco en 1 eetl. water en zachtjes laten pruttelen totdat de bosbessen uit
elkaar vallen. Deze compote over de warme appels doen.

Evt. nog kleingemaakte walnoten er over heen strooien.

Lekker met wat: Turkse yoghurt, blanke vla of vanille-ijs

appel-bessencompote

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …