Home / Tips / Recepten / (Oranje) wortelfrietjes [recept]

(Oranje) wortelfrietjes [recept]

Screenshot 2014-06-26 at 18.43.55Nu het Nederlands elftal is doorgedrongen tot de kwartfinales is het tijd voor wat Oranje recepten. Laten we beginnen met iets wat eigenlijk heel eenvoudig is, maar wel een enorm succes bij kinderen: wortelfrietjes:

Nodig:

  • winterwortelen
  • honing
  • frietsnijder

Bereiding:
Maak de wortels goed schoon en haal het groen en het topje er af. Snijd de grote winterwortels in twee stukken. Wanneer je een frietsnijder hebt, kun je ze daar doorheen halen, dan heb je direct frietvormige worteltjes. Heb je zo’n hulpmiddel niet in huis, dan kun je natuurlijk zelf ook proberen om zo recht mogelijke stukken te snijden.

Je kinderen vinden het vast lekker om “frietjes” wortel rauw te knabbelen, maar voor de warme maaltijd moeten ze natuurlijk worden gekookt. Zelf doe ik altijd een beetje honing in de pan met water waarin ik de wortels kook. Daarmee krijgen ze een subtiel zoete smaak, die ze nog lekkerder maakt.

Serveer op een (oranje) bord met vissticks en aardappelpuree en je kunt er zeker van zijn dat je kinderen hun bord helemaal leeg zullen eten!

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 15 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 12 jaar.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …