Gele rijstepap [recept]

Deze gele rijstepap is een echte familietraditie geworden <lees hier het verhaal van deze traditie> en zorgt voor een feestelijk gevoel, zowel bij het maken als bij het eten!

gele-rijstepapNodig:
1 liter volle of halfvolle melk
200gram dessert rijst
1 pakje saffraan.

Bereiding:
Breng de melk aan de kook.
Meng de saffraan en de rijst door elkaar, en doe dit in de kokende melk.
Laat dit, onder af en toe roeren, in ±12 minuten gaar koken, zonder deksel op de pan
Tip: Wil je een zachtere korrel, laat het dan een paar minuten langer koken.

Serveertip:
Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
Strooi er naar behoefte over: bruine suiker, of witte suiker.
Er kan ook nog slagroom door gemengd worden.

Smakelijk eten!

rijstepap-suiker

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar …

Share
Share