LEGO The Hobbit game [recensie]

Screenshot 2014-05-28 at 11.21.22Verzamel je kracht en moed en nodig je vrienden uit voor een episch fantasy LEGO avontuur door de donkere bossen en diepste grotten van Midden-Aarde! Met al je favoriete personages uit de eerste twee films van The Hobbit Trilogy in LEGO vorm, zoals Bilbo, Gandalf en de dwergen van Erebor.

Recensie

Mijn jongste zoon van 7 is helemaal weg van “The Hobbit”. Hij is het boek aan het lezen en wil alles weten van de films (waar ik hem nu nog te jong voor vind). Maar de videogame LEGO The Hobbit heeft een leeftijdsindicatie voor 7 jaar en ouder, dus kon ik daarvan niet meer zeggen dat hij nog te jong was….Screenshot 2014-05-28 at 10.51.48

Het is nu het meest gespeelde game bij ons thuis op de WiiU: mijn jongste vindt het heerlijk om hetgeen hij in het boek leest, ook in spelvorm terug te zien. En het is natuurlijk veel vechten, maar wel passend binnen het verhaal, en op de manier die Lego eigen is: met veel humor.

In tegenstelling tot andere games waarin veel gevochten wordt, is het -doordat het LEGO is- niet eng of reden voor nachtmerries/angsten. Hooguit valt een schurk in legoblokjes uit elkaar, en daar valt wel overheen te komen, ook wanneer je nog maar 7 bent!Screenshot 2014-05-28 at 10.52.51

Ik heb een aantal keren meegekeken wanneer mijn zoon met een vriendje het spel speelt en het zit bijzonder goed in elkaar. Het originele verhaal van Tolkien wordt gevolgd en is heel herkenbaar vormgegeven. De opdrachten zijn haalbaar, soms lastig, maar wel te doen, waardoor het leuk blijft.Screenshot 2014-05-28 at 10.52.02

Voor mensen die het boek niet gelezen hebben, maar wel de eerste twee delen van de verfilming hebben gezien: deze game is gebaseerd op het verhaal uit deze twee verfilmingen. Het hele boek is dus nog niet uit, maar het is ook niet zo dat je straks 3 verschillende spelletjes moet aanschaffen om De LEGO Hobbit videogame compleet te hebben.

LEGO The Hobbit videogame
Warner Brothers, PEGI 7
Bestel deze game hier >>>>

Kijk hieronder naar de trailer om een idee te krijgen van hoe leuk het er grafisch uit ziet en hoe de game gespeeld wordt.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Animal Crossing: New Horizons [bespreking]

Hallo allemaal! Jozef hier, met een nieuwe recensie! Sorry dat deze recensie zo laat is, …