Home / Recensies / Boeken / Peuter & Kleuter boeken / Sammie en Nele in Artis [recensie]

Sammie en Nele in Artis [recensie]

foto (7)
Sammie en Nele gaan samen met de opa van Nele naar Artis toe. Nele wil het liefst meteen naar de giraffen: haar lievelingsdieren! Maar voor ze daar zijn, komen ze eerst nog heel veel andere dieren tegen. Bij elk verblijf valt wel iets te zien of te leren.
Nele: Als ik kon toveren, dan toverde ik… Paf!
Dat iemand mij een echt girafje gaf. 

Voor bij ons achter in de grote bomentuin.
Dan gaf ik hem elke dag een kusje op zijn kruin. 

Sammie: We kunnen toch op bezoek. Gewoon, naar ze toe! 
Dat is niet zo moeilijk Nele. Ik weet wel hoe. 

Er is in Amsterdam maar één plek waar dat kan. 
We moeten naar Artis. Wat dacht je dan?” 

Recensie

Het boek Sammie en Nele in Artis is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar en ik mag ‘m testen met mijn zoontje van bijna 2. De voorkant belooft veel goeds: een boek over de dierentuin! Eerst laat ik mijn zoontje vooral plaatjes kijken. Het plaatje met de apen houdt hem eventjes bezig, maar verder bladert hij er vrij snel doorheen. Ik vind dit opvallend omdat hij over het algemeen behoorlijk lang met een boekje bezig kan zijn. Ik snap het ook wel: de tekeningen doen door de stijl soms wat volwassen aan, in plaats van kinderlijk.

foto (6)

Na het eten neem ik het boek mee naar boven en lezen we Samme en Nele in Artis als verhaaltje voor het slapen gaan. Nou ja, verhaaltje: het is een behoorlijk lang verhaal! Daarom vind ik dit boek niet zo geschikt voor het slapen gaan. Het is meer een boek voor bijvoorbeeld op de bank tijdens een lange regenachtige middag.

Het boek is naar waarheid geschreven en getekend. Het plaatje met de ingang van Artis is bijvoorbeeld ook daadwerkelijk zoals de ingang er bij de dierentuin in Amsterdam uitziet.

Het boek is volgens de uitgever geschikt voor peuters en kleuters. Ik merk tijdens het lezen dat het mijn zoontje van bijna 2 nog niet zo boeit. Ik denk dat dat komt door de zinsopbouw: die is soms wat gekunsteld om te laten rijmen. De tekst is ook niet zo concreet, zoals bijvoorbeeld het boekje Bobbi gaat voetballen dat juist wel heel sterk heeft. Zelf schat ik in dat dit boekje meer is vanaf de kleuterleeftijd: vanaf een jaar of vier dus.

foto (8)

Hierboven kun je een stukje lezen als preview uit het boek en inschatten of jouw kleuter dit een leuk boek zal vinden. De prijs van het boek is bij Bol.com slechts € 13,95 en dat vind ik niet zo duur, voor een toch best uitgebreid boek.

Sammie en Nele in Artis – Nelleke de Boorder / Dick Matena
Gebonden, 32 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Review Samenvatting

leeftijdgeschikt
Illustraties
Prijs - Kwaliteit

Mooi

Leuk boek met veel afbeeldingen van dieren. De illustraties zijn prachtig, maar spreken jonge kinderen niet erg aan.

User Rating: No Ratings Yet !

About Linda Rödel

Hoi! Ik ben Linda, 31 jaar en wonend in Utrecht. Daar woon ik samen met man, zoon (2,5) en dochter (0). Ik kook graag, houd van reizen en alles dat met internet te maken heeft. Bloggen is één van mijn favoriete bezigheden.

Check Also

De wildernis in (Warrior Cats 1) [recensie]

Al eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud, volgens de regels die door hun voorouders …

2 comments

 1. Beste Linda,
  Dank voor het recenseren van ons boekje. Ik wil wel even zeggen dat dit boekje niet bedoeld is voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Eerder vanaf 4 tot bij wijze van spreken 104!
  Zelf heb ik een kleindochter van 2 en een kleinzoon van 3 en daar lees ik de soms educatieve teksten anders voor dan aan oudere kinderen, snap je? Meer interactief.
  Zij zijn in principe nog niet oud genoeg, maar toch vinden ze het op die manier erg leuk en willen ze het opnieuw lezen.
  Mijn kleindochter van 10 leest zelf voor of/en samen met een vriendinnetje, zodat ze een soort rollenspel/toneelspel creëren.
  Bij jouw zoontje van twee zou ik plaatjes aanwijzen, bijvoorbeeld het girafje bij het raam en dan vragen stellen, zoals: zou jij ook wel een girafje in je tuin willen hebben etc.

  Vriendelijke groet,

  Nelleke

  • Karina Ahles - Frijters

   Beste Nelleke,
   Dank je wel voor je feedback op onze recensie. Dit is goede, aanvullende informatie over jouw mooie boek voor de lezers van Trotse Moeders!
   Vriendelijke groeten,
   Karina
   (uitgever TrotseMoeders.nl)

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten