Home / Nieuws / Het populairste speelgoed vanaf 1900

Het populairste speelgoed vanaf 1900

Screenshot 2013-11-28 at 19.37.52Screenshot 2013-11-28 at 19.36.17Ter gelegenheid van het naderende Kerstfeest is een overzicht gemaakt van welk speelgoed populair was om te geven bij deze gelegenheid. Dit overzicht is vormgegeven in een zogenaamde “infographic” waardoor je op een prettige manier terug in de tijd kunt kijken. Zo zien we in het begin van de vorige eeuw krijtjes en een teddybeer en kunnen we zien dat de jo-jo in 1929 ook al populair was.

Ook het Playmobil uit mijn jeugd staat erbij en de recentere rages zoals de Furby (twee keer zelfs!) en de kubus zijn terug te vinden. Omdat de infographic te groot is voor deze blog, heb ik een paar stukjes er uit geplaatst. De hele infographic van Visual.ly is <hier> te bekijken.

 

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 15 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 12 jaar.

Check Also

Al het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2019 op een rij – overzicht

Evenals eerdere jaren vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan de Speelgoed van …