Home / Nieuws / Op zoek naar glimlachen – help mee!
glimlach

Op zoek naar glimlachen – help mee!

Médecins du Monde is een internationale medische hulporganisatie, die ook een Nederlandse afdeling heeft met de naam Dokters van de Wereld. Zij zijn onlangs gestart met een nieuwe campagne genaamd Operatie Glimlach. Met deze campagne willen ze zo veel mogelijk kinderen helpen aan een mooie glimlach. Ze willen kinderen met een aangeboren of verworven afwijking gaan opereren door middel van reconstructieve chirurgie en jij kunt ze hierbij helpen.

Een glimlach lijkt heel gewoon, maar voor veel kinderen in ontwikkelingslanden is dit niet het geval. Kinderen die zijn geboren met een hazenlip of later in hun leven brandwonden hebben opgelopen, durven vaak niet te tonen hoe mooi ze eigenlijk zijn. Zij verstoppen zich uit schaamte of armoede en houden zich liever verborgen. Maar ieder kind verdient het om te lachen, toch?!

In september, oktober en november zullen er teams van dokters van het VU Medisch Centrum Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Medisch Spectrum Twente en het Universitair Medisch Centrum Groningen naar Sierra Leone en Bangladesh gaan om de kinderen daar een operatie te geven. Ook zullen zij de plaatselijke doktoren daar de informatie en kennis gaan verrijken waardoor zij deze operaties in de toekomst zelf ook kunnen gaan ondernemen.

Hoe kun je helpen?
Ook jij kunt meehelpen aan deze mooie actie. Dit kun je makkelijk, en volledig gratis doen. De Dokters van de Wereld zijn namelijk een actie gestart op facebook met de naam Geef een Glimlach. Hiermee proberen zij zo veel mogelijk glimlachen te verzamelen. Voor elke 250 glimlachen die zij binnen krijgen, financieren de Nationale Postcodeloterij en Haribo een volledige operatie voor een kindje in een derdewereldland! Steun deze actie en upload je mooiste glimlach hier>>

About Glynnis

Check Also

Disney-on-ice-header-trotse-vaders-trotse-moeders

Maak kans op 4 zilveren tickets voor Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration met onze winactie!

Op donderdag 24 december 2015 om 19.00 uur is de wervelende ijsshow Disney On Ice presents Silver …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten