Home / Blogs / Little turtle

Little turtle

Jessy mijn dochtertje van 8jaar (de middelste van mijn 3kindjes) is een speelvogeltje, maar ook heel sociaal, vrolijk kind.

In het eerste leerjaar bleef ze wel zitten, omdat ze zo’n speelvogeltje was. ‘Jessy heb je huiswerk?’ ze haalde gewoon haar schouders op ze had er gewoon allemaal geen zin in. Lekker tv kijken of aan de computer is toch veel leuker?

Het eerste leerjaar dubbelde ze dus. Nu zit ze toch in het tweede leerjaar, maar dit gaat ook moeizaam, ze kan het hoor, maar heel traag alles. Hierdoor heeft ze leermoeilijkheden. Ze is wel slim genoeg, om haar huiswerk op één of andere manier niet op te schrijven in haar agenda (hoe ze dat doet weten de juf en ik ook niet) na wat testen, gesprekken met de zorgleerkracht, de juf, logopedist overeen gekomen dat ze naar het bijzonder onderwijs gaat volgend schooljaar, veel meer persoonlijke begeleiding, op haar tempo, stap voor stap.

De basisschool waar ze nu zit heet ‘De Kangoeroe’ met de slogan ‘met sprongen vooruit’ maar die sprongen is toch voor haar niet van toepassing.

Zijzelf is inderdaad ook heel traag, je kan haar echt niet opwinden met voor te doen. Heerlijk eigenlijk zo traag en daar niks van aantrekken. Mama is altijd zo gejaagd, de routine erin.

Deze avond met haar samen macaroni gemaakt, ieder kind is uniek,  ieder heeft zo haar of zijn talenten hé. Ikzelf ook, wat ik wil, daar ga ik ook voor. Enkele dagen terug was ik in een kledingwinkel en zag een tof T-shirt met een schildpad op ‘Little Turtle’ stond er op, awel dat wordt mijn koosnaampje voor Jessy.

About Sandra.S

Hallo, ik ben Sandra 34jaar, en ik heb 3padjakkertjes Kelly(11) Jessy(8) en Jordy(7) ik werk 2.5dag per week in de thuiszorg. Mijn hobby's zijn hardlopen, mijn laptop en BlackBerry, vooral mailen, bloggen. tijdschriften lezen (geen roddelboekskes) fotografie en schrijven.

Check Also

Een goede start-smartphone voor kinderen [Wiko-winactie]

Veel kinderen leren als dreumes al met een smartphone om te gaan. Ze zoeken zelf …

2 comments

  1. Hier ook zo een lekker trage schildpad in huis. Oké ik geef toe, ze is pas 5(en een half) jaar, maar haar zus van 3,5 staat op het zelfde niveau. Drie keer in de week logopedie op het moment en in het verleden al begeleiding gehad om haar motorische ontwikkeling te ondersteunen. We werken er aan, al moet ik zeggen dat ik gezegend ben met zo een vrolijk kind. De jongste van 3,5 mag dan wel snel zijn, maar weent dan weer veel, en oogt lang niet zo gelukkig.

    Traag zijn is nog niet zo slecht, geniet maar lekker van het leven 😉

    • Sandra Schoute

      dank je voor je reactie van Dijk. Ondertussen heb ik Jessy afgelopen dinsdag ingeschreven in het bijzonder onderwijs. Alleen een beetje moeilijk heb ik het ermee dat ze op leertype1 is uitgegkomen, maar ik schrijf daar binnenkort wel een uitgebreide blog nog over. en ja traag is eigenlijk wel beter hé, altijd maar in die rollercoaster zitten

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten