Home / Recensies / Boeken / Boeken - 8+ / Koeien, koninginnen van de weide

Koeien, koninginnen van de weide

Koeien zijn verlegen, maar absoluut niet dom. De leidster van de kudde loopt voorop en de oudste sluit de rij. Ze herkennen hun kalveren aan hun geur en roepen ze terug als ze te ver weg gaan. En ze geven ons hun lekkere melk! Mmm…

Recensie
Koeien, koninginnen van de weide, is één van de vele boeken uit de serie “Pootje voor pootje”. In dit boek over koeien, leren kinderen alles over koeien. Zo wordt er o.a. uitgelegd hoe en waarom koeien in berggebieden zomers de alpenweiden ingaan, hoe koeien gemolken worden en wat koeien eten.
De teksten zijn kort maar krachtig. De vele kleurenfoto’s zijn een goede aanvulling op de teksten. Hierdoor krijgen kinderen direct een duidelijk beeld van wat er bedoeld wordt.

Koeien, koninginnen van de weide is ook zeer geschikt voor kinderen die een spreekbeurt over koeien willen houden. Er staat volop informatie en leuke weetjes in over koeien. Wie de klas helemaal geboeid wil houden tijdens de spreekbeurt, kan het boek de klas rond laten gaan. De klas zal het vrijwel zeker erg leuk vinden om alle foto’s uit het boek te bekijken. Zo krijgt de hele klas een goede indruk van het koeien-leven.
Koeien, koninginnen van de weide is een leuk en informatief boek over koeien.

Koeien, koninginnen van de weide – Stéphanie Herrbach
Informatief, hardcover, 29 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Rolanda

Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Samen [recensie]

Kat en Carter hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Maar het einde …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten