Home / Nieuws / Helft basisschoolscholieren actief op Social Media

Helft basisschoolscholieren actief op Social Media

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de kinderen onder de 12 jaar een Hyves account heeft en toch ook al 11% hiervan ook op Facebook zitten. Zo erg is dat misschien niet, maar tegelijkertijd blijkt dat 1 op de 3 ouders zelf niet actief zijn op Social Media. Zij kunnen hun kind dus eigenlijk niet goed beschermen tegen negatieve uitlatingen, “vreemde” vrienden en andere gevaren van Social Media. Dit blijkt uit een onderzoek dat onder 1.700 ouders en 900 kinderen tussen de 4 jaar en 12 jaar door Blink Uitgevers is gedaan.

Om berichten op Hyves te kunnen lezen moet je een account hebben. Als je als ouder zelf geen account hebt of de inloggegevens van het account van je kind niet hebt, dan kan je niet achterhalen met wie hun kind aan het chatten of krabbelen is. Maar ook niet waar deze gesprekken over gaan en welke linken deze jonge kinderen te zien krijgen via hun vrienden. Het kan natuurlijk gewoon gezellig kletsen met vriendjes zijn, maar het kunnen ook verkeerde dingen met verkeerde “vrienden” zijn.

Gamen
Het blijkt dat vooral de jongere kinderen de computer vooral gebruiken voor het spelen van spelletjes en games. Maar liefst 93% alle kinderen tussen de 4 jaar en 12 jaar is op de computer aan het gamen. 61% zoekt vooral informatie op de computer en 39% is juist veel aan het chatten. Wat niemand zal verbazen, is dat vooral de Tablets nu gebruikt worden door de kinderen. ‘Vooral om spelletjes erop te spelen en dan vooral door de kinderen’, aldus Castelein.

About Dylan

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …