Home / Boeken / Peuter & Kleuter boeken* / Wat het lieveheersbeestje hoorde

Wat het lieveheersbeestje hoorde

prentenboek van gottmerTwee gemene boeven proberen de mooiste koe van de boerderij te stelen. Maar…ze hebben geen rekening gehouden met het lieveheersbeestje dat hun plan heeft afgeluisterd! Het lieveheersbeestje verzint een heel slimme list om samen met alle dieren van de boerderij de boeven een lesje te leren en de koe te redden.

Recensie
Wat het lieveheersbeestje hoorde
is een prachtig boek met kleurrijke tekeningen en glitter op de kaft. Het is geschreven op rijm waardoor er ‘ritme’ in het verhaal zit. Oudere kinderen krijgen zo het gevoel actief mee te doen omdat ze de zin af kunnen maken.

Het kleine lieveheersbeestje is de grote held in dit verhaal en is op iedere bladzijde terug te zien en te voelen. Juist omdat het lieveheersbeestje zo klein is, blijft het – zelfs na enige keren voorlezen – zoeken naar de plek waar hij zit. Ook de dierengeluiden ontbreken niet in dit boerderijboek, waardoor kleinere kinderen spelenderwijs hun ‘boe’s’ en ‘bèè’s’ kunnen oefenen! Een aanrader voor zowel lezer als toehoorders!

prentenboek van gottmerkinderboek

Wat het lieveheersbeestje hoorde – Julia Donaldson & Lydia Monks
Prentenboek, hardcover, pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Een muizenavontuur
De prinses van ver
Ik wil de maan

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kiekeboe

Samen met je kindje spelen en de wereld ontdekken is voor jou en je kindje …