Home / Recensies / Boeken / Boeken - 8+ / Minoes is een betoverend boek

Minoes is een betoverend boek

annie m.g. schmidtJuffrouw Minoes was vroeger een poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu gewoon een meisje, toch zingt ze af en toe nog de Mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima kats. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in de krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden…

Minoes is bekroond met de Zilveren Griffel en vertaald in vele talen. In 2001 werd dit leesboek succesvol verfilmd met Carice van Houten in de rol van juffrouw Minoes.

Recensie
Ik kan me nog herinneren dat ik zelf dit boek als negenjarig meisje aan het lezen was. Ik verslond het! Binnen no time was het uit. Jammer, want het mocht van mij wel vele bladzijdes meer beslaan. Daarna heb ik dit boek nog geregeld uit de boekenkast gepakt en opnieuw gelezen. Heerlijk!

Het verhaal van een vrouw die eerst kat is geweest, is prachtig verzonnen. Kinderen – en zeker meisjes – smullen van het idee achter het verhaal. Want zou jij stiekem ook niet op de daken willen zitten en met alle katten uit de buurt kunnen praten? Minoes stimuleert de fantasie en is een feest om te lezen. En daarna zeker een keer de film kijken!

Minoes – Annie M.G. Schmidt & Carl Hollander
Kinderboek, hardcover, 155 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Wiplala Weer
Pluk van de Petteflet
Floddertje

About Mira Ahles

Ondernemer, blogger en oprichter van TrotseMoeders.nl, TrotseVaders.nl & de Club van Slechte Huisvrouwen. Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Samen [recensie]

Kat en Carter hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Maar het einde …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten