Home / Boeken / Voorleesboek / Is Otje ook jouw favoriet?

Is Otje ook jouw favoriet?

annie m.g. schmidt & Fiep westendorpOtje is een klein meisje dat samen leeft met haar vader, de kok Tos. Tos is een eigenzinnige kok die voortdurend op zoek is naar werk. Met de weinige centen die hij heeft en een ouderwets busje gaat Otje samen met haar vader op zoek naar werk voor Tos. De kok is één van de beste, maar omdat hij geen papieren heeft kan hij nergens werk vinden. Gelukkig willen de kwetterende vriendjes van Otje graag helpen om papieren te zoeken…

Tenslotte vindt Tos uiteindelijk toch werk, maar na een hele reeks leuke en spannende gebeurtenissen verliest hij bijna zijn baan… en neemt hij zelf het restaurant over!

Recensie
Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet staan bij elk gezin in de boekenkast. Otje is iets minder bekend, maar wel ontzettend leuk. Het verhaal dat over ruim 40 losse hoofdstukken wordt verteld is leuk, ontroerend en spannend. Door de verhalen van Otje gaan de oogjes van kinderen glimmen. Otje raakt gewoon je hart!

Over het boek Otje kan ik heel kort en bondig zijn. Niets voor niets heeft dit boek de Gouden Griffel in 1981 gewonnen. Gewoon een 10 met griffel en een must in elke boekenkast.

annie m.g. schmidt en fiep westendorp

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Otje – Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp
Kinderboek,hardcover, 160 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Jip en Janneke
Pluk van de Petteflet
Floddertje

About Mira Ahles

Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Circus Noël [verslag van een bioscoopbezoek, inclusief recensie van de film]

Vorige week ging ik met mijn kinderen naar de film Circus Noël. Nu ga ik …