Snel te maken roerbakschotel die ook door kinderen die van pindakaas houden, lekker gevonden word. Uit “tactische overwegingen” kun je hem dan “pindakaasschotel” noemen. Wanneer je eventueel de Spaanse peper vervangt door ananasblokjes en de rijst er direct doorroert heb je een heerlijke, kindvriendelijke maaltijd.
Nodig:
olijfolie
1 grote prei
2 à 3 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
400 gr. gesneden soepgroenten
sojasaus
2 theelepels honing
2 theelepels pindakaas
zeezout.
Bereiding:
Verhit de olie, en doe de gesneden prei, geplette knoflook, en de fijngesneden Spaanse peper, al dan niet met de zaadjes ( met zaadjes is pittiger)
Bak dit 5-8 min. tot de prei zacht is. Voeg dan de soepgroenten toe en laat even meebakken.
Voeg een flinke scheut sojasaus, de honing en pindakaas toe. Goed door elkaar roeren en naar smaak wel of geen zeezout toevoegen.
Serveer meteen.
Lekker met zilvervliesrijst en kabeljauw, of een runderlapje/ worstje.
Smakelijk eten!