Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud [bespreking]

Filmdistributeur en bordspellenontwikkelaar Just entertainment en weekkrant Kidsweek hebben de handen ineen geslagen en een educatief bordspel uitgebracht. Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud is een avontuurlijk bordspel waarbij kinderen van het basisonderwijs op speelse wijze begrijpend leren lezen. Het educatieve spel is te spelen op verschillende niveaus: niveau 1 vanaf groep 4 tot niveau 3 voor groep 7 en 8. Het spel kun je op school of thuis spelen en bevat een boekje met maar liefst 60 teksten om je brein te trainen.

Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud
De taalhelden komen in actie om samen met jullie de monsters van het spelwoud te verslaan. Het spelwoud zit vol met gevaarlijke wezens die zich voeden met taal en alleen de taalhelden kunnen ze verslaan. Kies je favoriete taalheld, creëer je eigen spelwoud en werk samen om met jullie taalkennis de monsters te verslaan! Als je genoeg hebt geoefend als team kun je ook tegen elkaar spelen om te kijken wie de meeste sterren kan verdienen!

Spelmechanisme
In Taalhelden van het Spelwoud plaatsen spelers kaarten op tafel om zo een pad door het spelwoud te vormen. Met persoonlijke taalhelden bewandelen ze het pad om schatkisten te vinden en eindbazen te verslaan. Om eindbazen te verslaan beantwoorden spelers vragen gerelateerd aan teksten die ze lezen. Bij het goed beantwoorden van een vraag verdienen de spelers sterren, die aan het einde van het spel worden opgeteld om een highscore te vormen.

Kunnen jij en jouw team de beste highscore halen? Laat het avontuur beginnen!

Mening
Het spel ziet er goed uit. Mooie, kleurrijke doos en kaarten, leuke spelfiches. Het boekje met de teksten is wat klein, vind ik. Maar wat me vooral tegenviel, waren de teksten en de bijbehorende opdrachten. Nu ben ik zelf niet zo handig met handleidingen, maar ook met een eigen variant op hoe ik denk dat het gespeeld moet worden, kom ik niet tot een leuk spel, zeker niet in alle niveaus waarvoor het spel bedoeld is. Hopelijk heb ik zelf iets niet goed gedaan en blijkt het een superleuk spel te zijn, want ik denk dat een spel waarbij je iets met spelling moet doen, zeker de moeite waard is.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …