Nog zo’n zoek boek!

Toen ik dit boek kreeg, was het eerste wat ik dacht: zal het net zo leuk zijn als het vorige zoek boek van Bob Staake?
Samen met mijn zoontjes ga ik het zoek boek bekijken of wat ik dacht ook  klopt.

Recensie:

‘Nog zo’n zoek boek bevat weinig praatjes, maar bast wel van de plaatjes!’Dit staat beschreven in het boek. En dat klopt helemaal.
Op de meeste pagina’s staat onderaan een klein stukje tekst in rijmvorm. Daarin staat wat er gezocht moet worden. Dit varieert van makkelijke tot moeilijke onderwerpen zoeken. Soms staan de tekeningen die gezocht moeten worden in het groot getekend, de anderen staan weer in het klein. Deze variatie is echt hartstikke leuk!
Er staan veel kleurrijke bladzijden in die vol met tekeningen staan. De kinderen kunnen zoeken naar allerlei dingen die realistisch zijn of juist helemaal niet.
Maar dat is nog niet alles…er staan ook kijkgaten op sommige pagina’s. Hier kun je met je kindje doorkijken terwijl jij bijvoorbeeld leest: De eend zingt: ‘Kwak!”. En wat denk je wat je door het kijkgaatje ziet, juist een eendje.
En als je denkt dat je samen alles gevonden hebt, dan heb je het mis. Je kan een bladzijde uitvouwen waarop staat dat je 1 pandabeer, 2 leeuwen, 3 kano’s en zo door tot 12 groene boeken moet zoeken.

Ik merk aan mijn kinderen dat ze super enthousiast en gedreven worden door dit zoek boek! Zelf vind ik het ook een erg leuk, gevarieerd boek. Dit boek is zeker een aanrader om in je boekenkast te zetten. Het zorgt voor een lange tijd plezier.
Zelf ben ik gelijk naar mijn collega gegaan die het vorige zoek boek van Bob Staake gekocht heeft voor haar kleinzoon. Ze was al net zo enthousiast als ik dat er nog zo’n geweldig zoek boek is verschenen!
Nog zo’n zoek boek is leuk om te hebben en weg te geven.

Nog zo’n zoek boek -> Bob Staake
Hardcover, prentenboek, 48 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat

About Bianca

Check Also

Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de …