5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo snel! Voordat dat zo is is het dus de hoogste tijd om af en toe echt even de tijd te nemen om wat leuke kinderfoto’s te schieten. Zo heb je weer een aantal leuke foto’s voor in een lijstje, om weg te geven aan de opa’s en oma’s en om in de plakboeken voor later te stoppen. Lees hieronder 5 tips om de leukste kinderfoto’s te maken.

1. Bedenk een thema
Wanneer je niet zo vaak foto’s van jouw kinderen neemt is het een paar keer per jaar leuk om ze even goed op de foto te zetten. Een leuk idee is om hiervoor een bepaald thema te bedenken. Denk aan bijvoorbeeld kleuren. Al je kids in het wit met blauw, allemaal in een jeans of juist een opvallende kleur. Of wat dacht je ervan om een toffe foto te maken waarbij ze verkleed zijn als superhelden? Je kunt het zo gek nog niet bedenken.

2. Zoek een goede locatie uit
Naast kleding is de locatie ook altijd een ding. Natuurlijk kun je gewoon een foto op de bank maken, maar als je dan toch bezig bent met een thema dan kun je beter een keer helemaal uitpakken.

 • De leukste locaties voor kinderfoto’s in de lente
  In de lente is het leuk om foto’s te nemen bij een bloembollenveld of in de natuur die weer helemaal in bloei staat. Wedden dat deze foto’s het ook goed doen bij hun opa’s en oma’s? Verder is het ook altijd leuk om tijdens een picknick je kids leuk op de foto te zetten.
 • De leukste locaties voor kinderfoto’s in de zomer
  Wanneer het zomer is is het leuk om een fotoshoot op het strand te doen. Haren in de wind en lachen maar. En wat dacht je van spontane foto’s bij een strandtent wanneer ze bezig zijn met hun favoriete ijsjes? Mocht je geen strand in de buurt hebben dan kun je altijd nog naar een andere plek gaan, denk aan een mooie weide, mooi meer of een weiland waar je gebruik van kunt maken.
 • De leukste locaties voor kinderfoto’s in de herfst
  In de herfst is het tof om een fotoshoot te doen in het bos, want waar is de natuur op dat moment mooier? Al die verschillende mooie kleuren, prachtige bladeren en verschillende paddenstoelen. Wanneer je je kinderen op het eind van de shoot bladeren omhoog laat gooien krijg je ook nog eens een stel spontane foto’s ertussen! Het is natuurlijk leuk om te poseren voor een foto, maar voor een kind moet dat nooit te lang duren.
 • De leukste locaties voor kinderfoto’s in de winter
  Stiekem is het leukste om je kinderen op de foto te zetten in de sneeuw. Helaas is sneeuw niet zo vaak te vinden in Nederland en blijft het vaak ook niet mooi liggen. Mocht het wel een keer sneeuwen, sla dan gelijk je slag. Is dit niet het geval? Ga dan op zoek naar een andere plek. Misschien heb je thuis wel een mooie open haard? Of is het een mooie winterse dag en kun je alsnog naar buiten om op zoek te gaan naar een mooie plek.

3. Zorg voor een goede camera
Wat ben je zonder camera wanneer je jouw kinderen op de foto wil zetten? Een echte musthave is natuurlijk een goede camera. Tegenwoordig hoef je echt niet meer een losse camera in je bezit te hebben, want een mobiele telefoon kun je net zo goed gebruiken. Die maken soms zelfs nog mooiere foto’s. Op Mobiel.nl kun je kijken voor de beste mobiele telefoons met camera’s waar je blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone Xr. Deze nieuwste iPhone heeft alles waar je maar van kunt dromen: een goed beeldkwaliteit, snelheid en een camera waar je automatisch een glimlach van op je gezicht krijgt. Niet zo’n fan van Apple? Misschien is een Samsung dan meer geschikt voor jou. Ook deze kun je op deze website krijgen. Ook de Samsung heeft een ingebouwde camera waar elke fotofanaat blij van gaat worden. Zo scherp heb je jouw kinderen er nog nooit opgezet.

4. Maak gebruik van goede accessoires
Goede accessoires zijn hartstikke handig, en misschien zelfs wel een must, wanneer het aankomt op het maken van goede kinderfoto’s.

 • Een stevig statief
  Een goed statief is handig voor als je je telefoon niet stil kan houden of als de ondergrond niet zo stabiel is. Je hebt tegenwoordig goede houders waar je gemakkelijk een iPhone Xr, maar ook een oudere iPhone of Samsung in kunt klikken. Met zo’n statief hoef je nooit bang te zijn dat een foto mislukt.
 • Een handige selfiestick
  Wil je een spontane foto maken waar het hele gezin opstaat? Natuurlijk kun je dan een selfie maken, maar zo’n selfie gaat veel makkelijker met een selfiestick. Met deze stick verleng je je arm en zorg je ervoor dat iedereen erop komt te staan én je ook nog iets van de omgeving ziet.
 • Lampen voor extra licht
  Wil je het echt professioneel aanpakken? Gebruik dan een stel goede lampen om extra licht te creëren. Voor een goede foto moet je ook altijd goed licht hebben. Je kunt er nog zo goed opstaan, aan een donkere foto zonder goed licht heb je niets. Zorg in ieder geval voor een lichte omgeving en anders voor een stel goede lampen.

5. Goed humeur
Heb je een thema bedacht, een toffe locatie uitgezocht, een goede telefoon met ingebouwde camera en heb je ook nog eens accessoires waar je wat aan hebt? Dan staat er nog maar een ding te doen: zorg voor een goed humeur. En zeker bij kinderen kan dit net zo snel omslaan als het Nederlandse weer. Probeer dus een tijdstip uit te zoeken waarop je kinderen nog niet moe of hangerig zijn en minimaal een paar minuten kunnen lachen.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg …