Verslag van de première Angry Birds 2

De première van de film Angry Birds 2 was op woensdag 14 augustus bij Pathé Arena. De inloop was om 10:15 uur en dus waren we wat eerder gegaan. Er stonden al een heleboel mensen (ouders en kinderen) buiten in de rij om op de foto te kunnen gaan met Enzo Knol. Dat sloegen we maar over, aangezien de rij niet opschoot.Wellicht dat we straks wel met Enzo Knol op de foto konden…We gingen binnen onze kaartjes halen en daar was ook een podium gebouwd waar de stemmencast werd gepresenteerd. Op het podium stonden al een dj en een presentatrice om alvast een leuke sfeer te creëren in de ochtend.

We namen plaats op de trappen en en toen kwamen de Angry Birds het podium op! Jawel, dat was het moment waarop veel kinderen op hadden gewacht! Velen gingen lekker het podium op om een foto met ze te maken.

En ook mijn dochter wilde op de foto met Leonard de big (na een paar aanmoedigingen van mij)

Daarna kwam de sterrencast op het podium en werden er wat vragen gesteld aan hen. Zangeres Do ging nog een paar liedjes zingen en vervolgens was het tijd om naar de filmzaal te gaan.

Mening
Angry Birds ken ik natuurlijk van het spel. Ik heb het gespeeld en mijn kinderen ook. Ik was benieuwd hoe de personages in de film waren.
De film is superleuk voor jong en oud. Er zaten leuke grappen in en de zaal lag regelmatig plat van het lachen! Ja, ook de ouders!

Het is een familiefilm met een paar mooie boodschappen erin: Je kunt niet denken dat je alles beter weet en kan, want soms is er iemand anders met betere ideeën. En het is beter om samen te werken om iets te bereiken dan in je eentje. De hoofdpersonage Red, de rode vogel, gaat namelijk graag zijn eigen weg. Hij denkt dat hij in zijn eentje zijn eiland kan beschermen, maar uiteindelijk ziet hij in dat hij moet samenwerken met de biggen om hun eilanden te redden van de gemene Zeta, een vrouwelijke adelaar.

De film vind ik echt een aanrader voor iedereen en ik vind hem zo leuk dat ik hem nog een keer ga bekijken!

Het verhaal
De vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen krijgt in Angry Birds 2 een nieuwe wending.

Er is een nieuw gevaar afkomstig van het ijskoude Adelaarseiland die zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt. Dus besluiten Red (Eddy Zoëy), Chuck (Enzo Knol), Bomb (Murth Mossel) en Mighty Eagle (Frank Lammers) om Chucks zus Silver (Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Pip Pellens), en zijn techneut Garry (André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy, Enzo Knol, Murth Mossel, Ruben Nicolai, Frank Lammers, Do, Soundos El Ahmadi, Olcay Gulsen, Pip Pellens, Andre Dongelmans, Diederik Jekel, Janice, Marieke Elsinga, Mattie Valk, Rico Verhoeven, John van den Heuvel, Maryam Hassouni, Bibi, Levi van Kempen, Annemarie Jung, Saar van de Zoete Zusjes, Imaani Oosterhuis en Irma Knol.

Angry Birds 2 – trailer en informatie

About Phyllis Faas

phyllis_faas@hotmail.com'
Mijn naam is Phyllis, getrouwd met Stephan en ik heb 2 kinderen: een zoon van 13 jaar en een dochter van 10 jaar. In het dagelijkse leven ben ik EHBO instructeur en geef ik EHBO- en reanimatietrainingen. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk bij mijn gezin en ondernemen we veel dingen. We gaan vaak naar het strand, bezoeken pretparken of pakken we een bioscoopje. Verder houd ik van lezen,hardlopen, golfen, tennis en gamen. Mijn favoriete spreuk is: "elk nadeel heeft zijn voordeel."

Check Also

Première Sonic the Hedgehog [verslag]

Vanaf vandaag, 13 februari 2020, draait de film Sonic the Hedgehog in de Nederlandse bioscopen. …