9 december: Wereldlichtjesdag 2018

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Trotse Moeders wenst alle mensen die vandaag extra stil staan bij de kindjes in hun hart, veel liefde en kracht.

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Is jouw iPad kapot gevallen door je kind? Dit kan je eraan doen

Erg vervelend natuurlijk, als je iPad is gevallen door je kind. Een nieuw scherm voor …

Bruggen
DanaTentis / Pixabay

***”De bruggenbouwer” door Markus Zuzak (The House of Books)

 

Zusak De bruggenbouwer omslagIk ben van mening dat je goede boeken van goede schrijver herkent aan hun (originele en integrerende) titel en de eerste zin. Nu draagt de nieuwe roman van Markus Zusak, inmiddels internationaal gevierd schrijver door zijn eerdere verfilmde roman ‘De boekendief’,  de titel “De bruggenbouwer” en dat vind ik een mooie boektitel (hoewel vrij vertaald van de oorspronkelijke titel “The bridge of Clay“. Maar de begin zin in ontegenzeggelijk prachtig: “In den beginne waren er een moordenaar, een muilezel en een jongen, maar dit is niet het begin ….“. Dat wordt dus 570 pagina’s genieten dus.

Inhoud

“In de perfecte chaos van een huis zonder volwassenen, voeden vijf broers elkaar op volgens hun eigen regels. Hun moeder is gestorven, hun vader is gevlucht. Terwijl de Dunbar jongens met elkaar vechten, samen lachen en samen hun verdriet verwerken, probeert Matthew als oudste de rol van zijn ouders over te nemen. Tot Michael, hun vader, op een dag plotseling weer binnenstapt met een verrassend verzoek. Slechts één van hen accepteert en besluit met hem mee te gaan. Het is Clay, de vierde zoon, getormenteerd door een lang begraven geheim.”

Beoordeling

 

 

Bestellen

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.
Gevoel, sensitiviteit, overprikkeld
geralt / Pixabay

**”Overprikkeld” Eerste hulp bij hoogsensitiviteit door Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp (Kosmos Uitgevers)

TM Overprikkeld Kamerling Zunderdorp omslagBeide schrijfsters (Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp) van dit boek ‘Overprikkel’ zijn zelf hoogsensitief. Of voor ingewijden: ‘hsp’er’.  Dat levert veel interessante persoonlijke voorbeelden en situatie op. Veel lezers die kinderen grootbrengen die problemen in het gezin en op school hebben zullen momenten van herkenning hebben. Probleem is mogelijk wel dat met, zoals we in de statistiek zeggen) een geval van n=1 te maken hebben. We hebben kinderen die we labelen met  HDHD, Autisme, Dyslexie, hoogbegaafdheid, enz en tot op zekere hoogte zullen deze kinderen allemaal dezelfde soort problemen in bijvoorbeeld het reguliere onderwijssysteem tegenkomen. Het is goed de verschillende (extreme) variaties in persoonlijkheden te herkennen, maar we zullen het reguliere onderwijs niet z

o kunnen aanpassen dat voor alle kinderen die in de linker en rechter kant van de normaal verdeling op bepaalde kenmerken thuishoren in dat onderwijs volledig tot hun recht zullen gaan komen. Wat wel te doen begint natuurlijk met het kennisnemen van het fenomeen, in dit geval hoogsensitiviteit, en daar zal dit boek zeker aan bijdragen.

Inhoud

In “Overprikkeld’ geven Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp eerste hulp bij hoogsensitiviteit. Ze laten zien dat je van hoogsensitiviteit een kwaliteit kunt maken. 1 op de 5 mensen is snel overprikkeld!
Een hoogsensitief persoon (HSP) is geboren met een gevoelig zenuwstelsel. Licht, geluid maar ook emoties van anderen komen harder binnen. Op luchtige en humoristische wijze laten de Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp – beiden ervaringsdeskundige – zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt.
Met eenvoudige tips & tricks waarmee je meer uit jezelf haalt en overprikkeling voorkomt. Door de vele uit het leven gegrepen voorbeelden is dit boek herkenbaar voor HSP-ers én mensen uit hun omgeving.
Overprikkeld: Eerste hulp bij hoogsensitiviteit‘ | Uitgeverij Kosmos | ISBN 9789021569741 | illustraties Femke den Hartog | 2018 | hardcover | €17,50 |

Beoordeling

 

Bestellen

 

 

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Maak een mooie (verjaardags)tekening met dit kleurboek

Verjaardagen die thuis gevierd worden zonder visite…. Corona is niet alleen groot verdriet voor mensen …