Home / Nieuws / Er-op-uit nieuws / Meneer Kaasgaaf is jarig en dat viert de Julianatoren [verslag]

Meneer Kaasgaaf is jarig en dat viert de Julianatoren [verslag]

Meneer Kaasgaaf is jarig en dat wordt gevierd in de Julianatoren. Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia geven dit weekend een verrassingsfeestje voor hem in het Jul & Juliatheater.  Alle kleine (en grote) bezoekers van de Julianatoren mogen hierbij aanwezig zijn.

Zoals elke dag in de Julianatoren begon het ook vandaag met een superspannend verhaal van en over meneer Kaasgaaf.

In de bibliotheek in het restaurant luisterden de kinderen aandachtig naar het verhaal over matroos Kaasgaaf en een prinses. Voorafgaand aan het verhaal werd er een lied gezongen door meneer Kaasgaaf zelf. Na de voorstelling vroeg Samuël hoe oud hij is geworden. De vraag overviel hem overduidelijk, terwijl je zou zeggen dat hij daar wel even over nagedacht zou hebben. Meneer Kaasgaaf beloofde dat hij het zou gaan vragen aan mevrouw Suikerspin, maar hij fluisterde mijn zoon Samuël in dat hij al heel oud is. Het was hem niet aan te zien, hij ziet er nog fris en fruitig uit. 😉

Na het verhaaltje liepen we samen naar het grote podium voorin het park. Daar kwam mevrouw Suikerspin op het podium om de kinderen te vertellen dat er een verrassingsfeestje zou gaan komen in het theater en samen met hen zong ze speciaal voor meneer Kaasgaaf. Met een ‘er is er één jarig’ werd hij verwelkomd door het publiek. Daarna kwamen Jul & Julia op het podium en werd er zelfs een speciaal verjaardagslied gezongen. Toen werd het park geopend en konden de kinderen zich gaan vermaken in het park. Ik vind het erg leuk dat een park zo’n vast concept heeft; de kinderen weten precies waar ze aan toe zijn, want er is een duidelijke start (en einde) van de dag in het park. 

Eenmaal binnen gingen de kinderen in diverse attracties en vermaakten ze zich prima. Ze fietsten in Jul over een rails, vaarden heen en weer in de piratenboot. Samuël speelde voor brandweerman, terwijl mijn dochter Elize zichzelf daar te groot voor vond. De safari-auto’s blijven leuk, maar daar werd wel duidelijk dat onze kinderen inmiddels de Julianatoren ontgroeien. Dat vind ik jammer, want ik vind de shows die de hele dag door in het park te zien zijn geweldig. Als de kinderen vijf jaar jonger waren geweest had ik dan ook geen moment getwijfeld over het nemen van een gezinsabonnement.

Er hangen overal ballonnen aan het begin van het park, dus het is duidelijk: er is een feestje te vieren. Het theater zat voor een groot deel vol met héél véél kinderen die héél hard konden gillen. Dat was wel even een kippenvel moment.

De show begon ermee dat mevrouw Suikerspin, Jul en Julia bezig waren met een verrassingsfeestje voor meneer Kaasgaaf, maar nog een paar dingetjes moeten regelen. Meneer Kaasgaaf kwam onverwacht binnenlopen en vroeg of er iemand met hem wilde spelen. Ze hadden natuurlijk geen van allen tijd en stuurden hem weg. Op het moment dat de drie weg waren kwam hij opnieuw op het podium en at hij heel stiekem zijn eigen taart op. Daarbij heeft hij ook per ongeluk zijn verjaardagscadeau kapot gemaakt, omdat hij boos was dat niemand met hem wilde spelen. Hij had absoluut geen verjaardagsfeestje verwacht, dat was wel duidelijk. 

Toen mevrouw Suikerspin, Jul en Julia weer terugkwamen en meneer Kaasgaaf op het podium riepen kwamen ze erachter dat hij de hele taart in zijn eentje had opgegeten en mevrouw Suikerspin was daar heel erg boos over, maar gelukkig maakte een dansje alles weer goed.

De kinderen vonden het geweldig en ik moet zeggen dat ik het ook een erg leuke show vond. Wat jammer dat het maar twee dagen per jaar de verjaardag van meneer Kaasgaaf is. 😉
Na de show mochten alle kinderen op de foto met meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin en Jul & Julia. Toen bleek maar weer hoe professioneel het personeel van de Julianatoren is, want er ging even iets mis en dat werd uitstekend opgelost.

Na de show mochten we lekker lunchen in het restaurant en genoten we van een heerlijk menu.
Aangezien we allemaal nogal gecharmeerd zijn van de shows in dit park hebben we die van Julia nog bezocht en daarna die van Cas de Ranger. Ik was begin dit jaar aanwezig bij de première van de Cas de Ranger experience en ook vandaag was ik nog net zo onder de indruk als toen. De kinderen zien in een leuke Ranger, ik zie in hem 
een nieuwe (en potentieel zeer goede) cabaretier. De vorige keer lachte mijn man Christiaan overigens de mannen aan de touwen uit, dit keer was hij zelf de pineut, maar hing uiteindelijk wel het langst. Ben je in de Julianatoren? Vergeet dan vooral niet bij Cas de Ranger langs te gaan!

Hoewel de Julianatoren bij lange na niet het grootste attractiepark in Nederland is kunnen kinderen zich er rustig de hele dag vermaken en acht ik de kans vrij groot dat je kind(eren) nog lang niet klaar is/zijn wanneer het tegen vijven loopt. Tegen die tijd worden ze uitgezwaaid door Jul & Julia en is het tijd om naar huis te gaan.

Ik wil de Julianatoren hartelijk bedanken voor deze geweldige dag en wil ik ook meneer Kaasgaaf van harte feliciteren met zijn verjaardag. 

Wil je weten hoe dat feestje eruit zag? Kijk dan even >>>HIER<<<. Ga je naar de Julianatoren? Dan wens ik je heel veel plezier.

 

About Angela Aagenborg

Mijn naam is Angela, ik ben 39 jaar oud, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, twaalf jaar later, heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n twaalf boeken met mijn naam erop in de kast. Momenteel zit ik zelf in de laatste fase van het schrijven van een boek: de publicatie fase van Tijdrit (roman).

Check Also

Woezel & Pip Show in de Julianatoren [verslag]

De Julianatoren in Apeldoorn is een pretpark dat zich richt op gezinnen met kinderen tot ongeveer …