Dagje naar Burgers’ Zoo en Apenkooien [verslag]

Jaaaa, we hadden er zin in om naar Burgers’ Zoo te gaan. Ikzelf ben er jaren geleden geweest als kind zijnde, maar ik kan mij niet veel meer van herinneren. Dus tijd om het te “refreshen”.

Aangekomen bij Burgers’ Zoo om 10 uur was het druk, maar er waren genoeg parkeerplaatsen. Er waren 3 kassa’s open en alhoewel er lange rijen stonden, waren we snel aan de beurt. We kregen een plattegrond mee en een flyer van de “Desert musical”.  We zijn niet naar de musical gegaan (iedere keer net gemist) , maar ik zag wel dat je na afloop een Meet & Greet kon hebben met Zoë en Silos.

Het park zelf is erg overzichtelijk, schoon, netjes onderhouden en ruim (zie plattegrond hieronder) . Je kan op je gemak rondwandelen en rustig alles bekijken.

Het bestaat uit 8 gebieden: Park, Safari, Desert, Mangrove, Bush, Rimba en Ocean. In iedere gebied tref je dieren  in hun goed nagebootste habitat aan.

We gingen meteen als eerste naar de Apenkooien. Daar hebben we leuke ervaringen over gehoord. Maar wat is nou de Apenkooien? Zitten daar apen opgesloten in een hele grote kooi? Nee, het is een mooie speeltuin waar de speeltoestellen gemaakt zijn van hout en waarin kinderen kunnen klauteren en klimmen als apen!

 

 

Mijn kinderen hebben zich uitstekend vermaakt terwijl wij (de papa en mama) wat gingen drinken op het terras dat uitzicht biedt op de Apenkooien. Het is wegens succes verlengd t/m 26 augustus 2018!  Dus als jouw kinderen wat actie willen tijdens het dieren kijken, dan kunnen ze hier hun energie lekker kwijt! Er zijn ook nog eens 3 speeltuinen verspreid over het park.

 

Nadat de kinderen waren uitgeraasd, liepen we verder naar de “Safari”, de uitgestrekte savanne van Oost-Afrika. Daar kon je via een overdekte-handig als het regent- brug naar giraffen, neushoorns (er waren 2 schattige baby eenhoorntjes bij) en zebra’s kijken. En verderop de leeuwen en cheeta’s.

 

Bij “Ocean” kon je de onderwaterwereld bezoeken. Het was echt supermooi! Gigantische grote aquariums waar je goed de tropische vissen en koraalriffen kon bekijken! Van kogelvissen, roggen tot hamerhaaien.

 

Natuurlijk waren er ook tijgers, beren, pythons en teveel dieren om op te noemen in de zoo.

Je hebt 4 restaurants, waarvan 1 een mooi terras heeft die uitkijkt op de savanne (Safari restaurant). Ze hebben daar ook glutenarme maaltijden: glutenarm brood, frites, wok maaltijden en soep. Kortom, voor elk wat wils.

Wat ik erg goed en uniek vind van het park is het volgende: om de zoveel meter tref je een metalen plaatje op de grond. Daar staat een unieke code en het alarmnummer van het park op. Mocht er een noodgeval zijn, dan bel je het nummer en geef je de code door. De medewerkers weten dan precies jouw locatie en komen je te hulp! Mooi, toch??

 

Conclusie: we vinden Burgers’ Zoo een hele mooie en unieke dierentuin. Het is er ruim opgezet (ook voor de dieren) , het is er schoon, je loopt elkaar absoluut niet in de weg en je komt er tot rust door het vele groen!

We raden zeker Burgers’ Zoo aan voor gezinnen en stellen!

Voor meer informatie over de gratis extra’s in Burgers’ Zoo, zie:

De extra activiteiten in Burgers’ Zoo op een rij

About Phyllis Faas

phyllis_faas@hotmail.com'
Mijn naam is Phyllis, getrouwd met Stephan en ik heb 2 kinderen: een zoon van 13 jaar en een dochter van 10 jaar. In het dagelijkse leven ben ik EHBO instructeur en geef ik EHBO- en reanimatietrainingen. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk bij mijn gezin en ondernemen we veel dingen. We gaan vaak naar het strand, bezoeken pretparken of pakken we een bioscoopje. Verder houd ik van lezen,hardlopen, golfen, tennis en gamen. Mijn favoriete spreuk is: "elk nadeel heeft zijn voordeel."

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …