Dagje Julianatoren Zomerweken [verslag]

We kregen een uitnodiging om naar Julianatoren te gaan. Het leek ons hartstikke leuk, alhoewel we daar nog nooit zijn geweest. Op hun website kon ik vermoeden dat het park voornamelijk bedoeld is voor kinderen tot 12 jaar. Aangezien mijn kinderen 10 en 13 jaar zijn en gewend zijn aan  -in mijn ogen- spannende Eftelingattracties, was ik erg benieuwd wat zij van het park vonden!

Zaterdagochtend om 11 uur kwamen we aan en ik vroeg me af of er nog een parkeerplek konden vinden en of er een lange rij was bij de kassa.  Er was een verkeersregelaar aanwezig om de mensen aan te wijzen welke plekken nog vrij waren. Bij de kassa was er maar 1 gezin vòòr ons. Dat is heel fijn,vooral in deze hitte!

Eenmal binnen in het park was het druk met mensen (maar het was niet storend). Je liep eerst langs de souvenierswinkel waar je spullen van Jul & Julia ( de muizenvriendjes en tevens het boegbeeld van het park)  kon kopen en langs de toiletten (erg handig als je lang in de auto hebt moeten zitten) en langs de snoepkraam.

Daarna kom je in een speelparadijs voor kinderen! Het park is erg overzichtelijk en de attracties zijn erg kindvriendelijk en niet heftig.

Mijn kinderen wisten niet welke attractie ze als eerste wilden uitproberen, zo enthousiast waren ze!

 

Je hebt bijv. de Muizenschommel (zie foto hierboven), de Draaiende Piraat (een schip die heen en weer draait), een kabelbaan, Jul’s Rollerskate (een mini achtbaan waar zelfs ik erin durfde en het ook nog leuk vond!), bungy jumpen, enzovoort enzovoort.

Een paar keren per dag is er een optreden van Jul & Julia of van andere vriendjes zoals mevrouw Suikerspin. De optredens duren 15 minuten waarin wordt gedanst en gezongen en daarna is er een Meet & Greet met de vriendjes. Het thema van deze dag was Mexico en/of Afrika. Dus het optreden van Jul & Julia was Mexicaans.

 

Qua aanbod van eten en drinken kom je niets te kort. Genoeg eetgelegenheden, voor elk wat wils: een poffertjesrestaurant, Dino’s cafetaria, het Suikerspinhuisje, een zelfbedieningsrestaurant, Jul’s toko (voor loempiaatjes en satés) en etc.

Er zijn genoeg toiletten te vinden in het park. En ook weer zonder te moeten wachten tot er eentje vrij is. Het grappige is dat je 2 soorten formaten hebt in wastafels: een volwassene en een mini wastafel. Uiteraard heb je ook toiletruimtes om jouw baby te kunnen verschonen op een commode.

Het publiek is gemeleerd, mensen houden rekening met elkaar en er zijn over het algemeen geen lange wachtrijen bij de attracties! Sterker nog, de kinderen waren snel aan de beurt bij vrijwel iedere attractie.

Kortom, we zijn erg tevreden over Julianatoren en hebben echt super genoten! Het was een geslaagde dag geweest.

Maar is er werkelijk geen minpuntje te noemen dan??  Nou, als ik een mini minpuntje mag opnoemen: de wachttijd bij het Bungy jumpen was lang. Mijn dochter moest 45 minuten wachten eer zij aan de beurt was. Maar ja, bij een andere pretpark is dat de normale wachttijd  🙂

Trouwens, Julianatoren heeft voor komend jaar nog meer thema’s in petto:

  • Halloween (van 5 oktober t/m 28 oktober). Het hele park aangekleed in Halloween style, er is een Spookshow, griezeldoolhof en kun je prijzen winnen op de Griezelcatwalk.
  • Mega Sint Spektakel (24 en 25 november). Sint en heel veel Pieten (waaronder Party Piet Pablo) treden dan op.

Wij gaan zeker gauw terug naar Julianatoren en dan met Halloween! Ik kan dit leuk park zeker aanraden voor gezinnen met jonge kinderen. Maar ook oudere kinderen kunnen zich uitstekend vermaken.

About Phyllis Faas

phyllis_faas@hotmail.com'
Mijn naam is Phyllis. In het dagelijkse leven ben ik EHBO instructeur en geef ik EHBO- en reanimatietrainingen. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk bij mijn gezin en ondernemen we veel dingen. We gaan vaak naar het strand, bezoeken pretparken of pakken we een bioscoopje. Verder houd ik van lezen,hardlopen, golfen, tennis en gamen. Mijn favoriete spreuk is: "elk nadeel heeft zijn voordeel."

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …