Nederlandse première HOTEL TRANSSYLVANIË 3 [verslag]

Voor mijn première als recensent mocht ik de première van “Hotel Transsylvanië 3” bijwonen. Dubbel feest dus!

We waren met zijn viertjes en we gingen onbevooroordeeld er naar toe. Mijn dochter en ik hebben voorgaande delen van de film niet gezien. Natuurlijk kenden we de eerdere films van horen zeggen en de geluiden waren heel positief! We hadden er veel zin in!

De première werd gehouden op zondag 15 juli 2018 in Pathé Arena en bij aankomst zat de stemming er goed in bij de aanwezigen (ouders en kinderen). Er was een podium met een kinder DJ die het publiek vermaakte met dans en muziek.

Drac (Dracula) en Mavis waren er ook om te swingen.

Nadien kwam de stemmencast op het podium om wat te vertellen over hun filmrol. Wel leuk om de actrice Ilse Warringa links (die juf Ank speelt in “De Luizenmoeder”) live te kunnen zien.

Je kon ook op de foto met Drac en/of Mavis.

Na het entertainment mochten we naar binnen, de roltrap omhoog naar zaal 10. Het was wel heel druk met ouders en kinderen. Eenmaal de zaal binnen was er een serene rust en kon je op je gemak een plaats uitkiezen.

En nu to the point: Hoe was de film??
De film was in het Nederlands gesproken en 3D. Het is een hele leuke film met nergens een saai moment erin. Ondanks dat mijn dochter en ik de eerdere delen niet hebben gezien, konden we moeiteloos het verhaal oppakken en ook de personages waren voor ons duidelijk te volgen.

Er zit genoeg humor met een mooie boodschap erin dat het niet uitmaakt hoe je eruitziet, maar dat iedereen gelijk is.

Het is wel een film waarvan ik denk dat het niet zo geschikt is voor kinderen onder de 6 jaar. Want er worden wat Engelse woorden in gebruikt, zoals “shinen” en “daten” en er zitten zeker wat scènes erin die wellicht te spannend zijn voor kleine kinderen.

Ook is er een scène bij waarbij Drac op tinderdate gaat via zijn mobieltje. Hij zit dan de foto’s te swipen. Mijn dochter van 10 wist niet wat dat inhield. Er zitten dus ook wat grappen bij die alleen volwassenen snappen. Dat is het mooie van deze film: de makers hebben rekening gehouden met zowel kinderen als volwassenen!

De hele zaal was zich aan het vermaken en ik hoorde het publiek veel lachen tijdens de film. Dat is alleen maar een goed teken!

Ik zou zeggen: Deze film (leeftijd vanaf 6 jaar) is absoluut een aanrader voor het hele gezin en de moeite waard om er naar toe te gaan in de zomervakantie!

Algemene informatie
In de nieuwe 3D-animatiefilm HOTEL TRANSSYLVANIË 3 van Sony Pictures Animation reis je mee met onze favoriete monsterfamilie. Ze vieren vakantie aan boord van een luxe cruiseschip voor monsters. Drac kan eindelijk eens bijkomen van het drukke werk in zijn hotel. De familie doet mee aan alle leuke activiteiten aan boord. En Drac wordt verliefd op de cruisekapitein Ericka.

De droomvakantie mondt echter uit in een nachtmerrie als Mavis merkt dat Drac gevallen is voor de charmes van de mysterieuze cruisekapitein Ericka. Zij bewaart een geheim dat het einde kan betekenen voor alle monsters. Voor de trailer, klik <hier>

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Charly Luske (Dracula), Liza Sips (Mavis), Ferry Doedens (Johnny), Tony Neef (Geert), Paul Groot (Van Helsing), Fernando Halman (Murray), Ilse Warringa (Kapitein Ericka) en Arjan Ederveen (Vlad).

Hotel Transsylvanië 3 draait vanaf 25 juli 2018 in de Nederlandse bioscopen, zowel in 2D / 3D in de originele versie als in 2D / 3D in de Nederlandstalige versie. Voorpremières zijn er al vanaf 18 juli 2018.

About Phyllis Faas

Mijn naam is Phyllis, getrouwd met Stephan en ik heb 2 kinderen: een zoon van 13 jaar en een dochter van 10 jaar. In het dagelijkse leven ben ik EHBO instructeur en geef ik EHBO- en reanimatietrainingen. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk bij mijn gezin en ondernemen we veel dingen. We gaan vaak naar het strand, bezoeken pretparken of pakken we een bioscoopje. Verder houd ik van lezen,hardlopen, golfen, tennis en gamen. Mijn favoriete spreuk is: "elk nadeel heeft zijn voordeel."

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …