Home / Tips / Recepten / Dessert met druiven, kwark en room [recept]

Dessert met druiven, kwark en room [recept]

Het is een verrassend gemakkelijk recept. Het resultaat is werkelijk meer dan verrukkelijk. Ik heb geen extra suiker toegevoegd, omdat de druiven redelijk zoet waren. Ipv suiker kun je ook Candarel gebruiken.

Nodig
500 gr. magere kwark naturel
1 dl. kookroom voor zowel koude als warme gerechten.
300 gr. druiven, witte of blauwe.
1 zakje vanillesuiker
Evt. suiker.

Bereiding
Klop de kwark los en doe er de kookroom en de vanillesuiker bij. Rustig doorroeren.
Was de druiven, en halveer ze, of snijdt ze kleiner als de druiven wat groter zijn.
Zet de kwark in de koelkast, net als de druiven.
Vlak voor het opdienen door elkaar doen.
Leg er nog een druif op, het oog wil ook wat.

Geniet er van, dat deden wij ook.

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Zomerse tofu salade met een Aziatische dressing [recept]

Het is hoogzomer en je hebt geen zin om uitgebreid te koken. Of jouw kinderen …