Home / Zwangerschap / Informatie / Dieptepunt in aantal geboorten

Dieptepunt in aantal geboorten

Volgens recente cijfers van het CBS worden er relatief weinig kinderen geboren de laatste jaren.

Op basis van voorlopige cijfers heeft het CBS berekend dat er in 2017 169.000 kinderen geboren zijn, 3.000 minder dan het jaar ervoor en ruim duizend minder dan in 2015. Daarmee zou het totaal aantal geboorten voor het eerst sinds 1983 lager uitkomen dan 170.000. Een nieuw dieptepunt wat mede komt door het uitstellen van het moederschap door veel vrouwen.

Lees ook:

About Redactie

De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hier let je op bij het inrichten van de babykamer

Als aanstaande ouder heb je het erg druk met de vele voorbereidingen voor de komst …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten