Home / Tips / Recepten / Nieuw recept om zelf vijgenjam te maken!
dav

Nieuw recept om zelf vijgenjam te maken!

In onze achtertuin staat een vijgenboom en we hebben ieder jaar een mooie oogst aan verse vijgen. Erg leuk dus om er zelf vijgen jam van de maken! Ik heb al eerder een recept van eigengemaakte vijgen-jam gedeeld, en heb nu een nieuwe variant die ik zelf nog lekkerder vind. En nu mogen jullie er van meegenieten!

 

Nodig:
1250 gram vijgen
Gembersiroop
Walnoten, zeer fijn gehakt.
Citroensap
Beetje kaneel
Geleisuiker speciaal.

Bereiding:
Was de vijgen en snijdt ze doormidden.
Zet ze op een laag vuur, tot ze gaar zijn.
Doe er dan de gembersiroop, beetje kaneel, citroensap naar smaak door.
Maak met de staafmixer een gladde vloeistof.
Voeg dan de Geleisuiker speciaal, toe en laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken, nadat de fijngehakte walnoten zijn toegevoegd.
Meteen in schone potjes doen. Deksel erop en met deksel naar beneden wegzetten.
Na ongeveer 15 minuten omdraaien en af laten koelen.
Een verukkelijk jam, zowel op brood, door wat kwark, bij een blokje kaas.

Hier de variant met een lekkere plak kaas erbij, heerlijk!

Geniet er van!

Je kunt ook de gewone geleisuiker nemen, maar deze vinden wij te zoet.
Bij geleisuiker speciaal komt de smaak van het fruit helemaal tot zijn recht.
Ja, smaken verschillen nu eenmaal.
Veel plezier ermee.

About Adrie Frijters

Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

SuriMAM cooking [recensie]

op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken SuriMAM Cooking is een uitnodigend kookboek …