Home / Nieuws / Er-op-uit nieuws / SpaceXperience 2017 – André Kuipers in Ziggo Dome [verslag]

SpaceXperience 2017 – André Kuipers in Ziggo Dome [verslag]

Een uitverkocht Ziggo Dome (ruim 13.000 mensen!), een knappe zoon die mijn interesse in ruimtevaart deelt en waarmee ik in 2011 / 2012 (hij was toen net 5 geworden!) de tweede ruimtereis van André Kuipers heb gevolgd, we hebben ook samen naar de live-uitzending van de landing gekeken, en André Kuipers, arts, echtgenoot en vader en bovenal een zeer sympathieke ruimtevaarder die zijn kennis op een zeer toegankelijke manier weet te delen. We hebben meerdere boeken, hebben de theatervoorstelling bezocht en nu mochten we naar de live show van André Kuipers: SpaceXperience.

Na het aftellen, wat ons al in ‘ruimtesferen’ bracht, was het non-stop genieten. En leren! En ademloos kijken. En ervaren. Ja, ik denk dat je het beste kunt spreken van ervaren. Door de verhalen van André Kuipers en de beelden (met name foto’s) die te zien waren, kwamen we een heel klein beetje dichterbij het ervaren van ruimte en ruimtevaart.

Ik weet bijna niet waar te beginnen, er was zoveel! En dat omlijst door prachtige special effects en een heleboel andere ervaringen die ik niet ga vertellen omdat er volgend jaar weer nieuwe shows komen! Een aantal onderwerpen die uitgebreid voorbij kwamen:

  • De planeten in ons zonnestelsel. Hoe groot ze zijn, hoe warm, hoe ver. Mijn zoon en ik wisten dat wel, maar door het te ‘zien’ is het veel duidelijker;

  • Geschiedenis van hoe we naar de aarde kijken, hoe we altijd geprobeerd hebben om verder te kijken en hoe de ruimtevaart zich ontwikkeld heeft;

  • Persoonlijke geschiedenis van André, hoe hij als kind al gefascineerd was door Sf-stripboeken en het hoorspel Sprong in het Heelal en hoe hij er zijn hele leven op heeft ingericht om zijn droom te bereiken: arts worden, steeds verder komen in de richting van de ruimtevaart en ten slotte solliciteren om kans te maken als astronaut de ruimte in te gaan;

  • Het hele traject vanaf de sollicitatie t/m de lancering;

  • Hoe gaat zo’n lancering (en waarom komt Trijntje Oosterhuis optreden?)

  

  • Hoe is het in de ruimte, en hoe is de terugkeer?

  • Wat gebeurt er na de terugkeer en hoe anders kijk je letterlijk naar de aarde wanneer je in de ruimte bent?

En uiteraard nog veel meer, zowel in beeld en geluid als in tekst en muziek. Het was een prachtig geheel wat van het begin tot het eind interessant, inspirerend, leerzaam en adembenemend was. Gelukkig komen er volgend jaar nieuwe shows, want dit wil ik graag samen met mijn jongste zoon nog een keer ervaren!

Wil je ook naar de nieuwe show van André Kuipers in 2018? Kaarten kun je al hier kopen >>>>

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …