Home / Recensies / Boeken / Boeken - 10+ / Lotte Wirwar 7: Weg met die vieze stinkkaas [recensie]

Lotte Wirwar 7: Weg met die vieze stinkkaas [recensie]

BAH! Sinds de school weer begonnen is, STINKT het vreselijk in onze klas. Het is de schuld van onze nieuwe klasgenoot. Hij heet Rémi, komt uit FRANKRIJK en eet het liefst boterhammen met KAMMENBEER of hoe je die STINKKAAS ook noemt. Jammer genoeg heeft mevrouw Poepjes hem precies tussen Chloë en mij gezet. Chloë vindt hem ook nog eens heel knap, maar ik echt niet!!! Iedere dag brengt hij een cadeautje voor mij mee: knuffelkatjes en T-shirts met hartjes erop en van die dingen.

Vreselijk, ik schaam mij rot! Ik moet die Rémi echt zien kwijt te raken. Als het moet, gebruik ik mijn blokfluit.

Recensie
De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Weg met die vieze stinkkaas! Is het zevende deel over Lotte Wirwar. Mijn dochter is dol op deze serie en heeft alle voorgaande delen ook met veel plezier gelezen. En af en toe pakt ze ze weer allemaal uit de kast en leest ze ze , op volgorde, nog een keer.

Op zich helemaal niet nodig om ze op volgorde te lezen, je kunt zelfs met dit nieuwe deel beginnen wanneer je nog geen enkel Lotte Wirwar boek hebt gelezen: alle boeken staan op zichzelf en hebben een verhaal wat helemaal afgerond wordt. Maar… wanneer je net zoals mijn dochter “fan” bent, is het natuurlijk leuk om meerdere  / alle delen te sparen! Zo kun je nog meer meeleven met Lotte, haar gezin en haar vriendin Chloë.

In dit nieuwste deel van Lotte Wirwar komt er een nieuwe jongen bij Lotte in de klas. Hij komt uit Frankrijk en daarmee worden allerlei Franse woorden in de klas geïntroduceerd die door Lotte weer een hele nieuwe betekenis krijgen. Chloë vindt Rémi wel interessant, maar hij is vooral gecharmeerd van Lotte en laat dat haar ook duidelijk merken, wat natuurlijk haar broertjes weer aanleiding geeft om haar te plagen.

In het boek worden ongeveer 2 weken besproken, dag na dag, met “gewone” dingen, zoals spelen, naar school gaan etc. Maar met het Lotte Wirwar – sausje er overheen en de vrolijke tekeningen, vliegen de dagen om en zou je willen dat er een heel jaar in dit boek beschreven zou worden.

Mijn dochter heeft dit boek in twee avonden uit gelezen en moest er erg om lachen. We hopen dan ook dat er nog veel nieuwe delen over Lotte Wirwar zullen verschijnen!

Lotte Wirwar: Weg met die vieze stinkkaas! – Alice Pantermüller
Deel 7 van De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Hardcover, 161 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Voor de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Voor recensies van de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Verhaal
Vormgeving
Leesplezier

Geweldig

Wat een heerlijke serie is dit. In dit deel gaat het om een nieuwe jongen in de klas, die uit Frankrijk komt en een oogje heeft op Lotte....

User Rating: No Ratings Yet !

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

Het leven van een Loser: film en andere leuke dingen voor echte Loser-fans

Altijd leuk: een pakket ontvangen waarvan je de inhoud niet kent! Ditmaal was het aan …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten