Home / Recensies / Kleding & Accessoires / Wiko WiMate: mooie activity-tracker als personal coach [review]

Wiko WiMate: mooie activity-tracker als personal coach [review]

Volgens mij heb ik al vanaf de eerste zwangerschap geen horloge meer aan. Destijds was dat gewoon omdat hij niet meer om mijn pols paste, maar later werd het een bewuste keuze omdat ik merkte dat het voor mij veel meer ontspannen is om niet steeds te kijken hoe laat het is. En ik ging steeds beter ‘aanvoelen’ welk moment van de dag het was. Voor belangrijke tijdstippen, zoals het begin van de schooltijd van de kinderen, zijn er klokken in huis en uiteraard de alom-aanwezige-smartphone.

Die laatste fungeerde de afgelopen jaren ook steeds meer als horloge. Maar… Even kijken hoe laat het is, werd al snel: ook even mijn mailtjes lezen, even een appje versturen, het nieuws checken etc… Om die reden was ik blij met de ter recensie toegestuurde Wiko WiMate.

De Wiko WiMate is een zogenaamde “activity tracker”. Hij zit om je pols, net zoals een horloge, alleen is het beeldschermpje zwart, zodat je er niet steeds heen gaat kijken. Wanneer je er licht overheen gaat met een vinger, licht hij op en zie je datum en tijd. En daar ben ik erg blij mee! Voor mij zou het zelfs al voldoende zijn: een mooi horloge wat je kunt activeren wanneer je daadwerkelijk de tijd wilt weten. En dat (ik heb de groene variant gekozen) voor (momenteel) maar 84 euro!

Het leuke is echter dat de Wiko WiMate veel meer is dan een mooi horloge. De horloge-functie is zelfs maar bijzaak! Met de Wiko WiMate kun je je dagelijkse activiteiten, zoals aantal stappen, afgelegde afstand meten. Hij meet ook door jouw aangegeven activiteiten, zoals rennen en fietsen, berekend je verbrande calorieĆ«n en meet het aantal uren dat je slaapt. Ook je hartslag wordt gemeten (dat vinden mijn kinderen geweldig: je ziet dan een ‘kloppend hartje’ en na korte tijd zie je hoe snel je hart op dat moment klopt).

Er is een gratis WiMate App, zowel voor iOS als voor Android. Daarin worden je gegevens nog verder verwerkt en kun je bijvoorbeeld zien wat je gemiddelde hartslag het afgelopen uur was. Maar ook je gemiddeld aantal uren slaap…. En aangezien ik ook een target had gezet, zie ik ook meteen dat ik niet aan mijn gewenste gemiddelde kom. Overigens was de WiMate ook zo vriendelijk om me een berichtje te sturen met als inhoud dat ik de wekker maar even op ‘snooze’ moest zetten, omdat ik de slaap nodig had šŸ˜‰

En dat is nu precies wat de WiMate extra leuk maakt: hij is een soort personality coach. Erg hip natuurlijk, en normaal gesproken vrij onbetaalbaar, maar hier krijg je hem er gratis bij! Voor mij erg prettig, niet alleen omdat ik er nu op gewezen word dat mijn nachten te kort zijn, maar ook omdat ik gestimuleerd word om te bewegen.

Verder (ja, er is nog meer!) krijg je meldingen door op je Wiko WiMate, via bluetooth (wanneer je dat wilt, uiteraard). Je krijgt meldingen van bijvoorbeeld WhatsApps, mails en inkomende telefoongesprekken. Je ziet dan voldoende om te kunnen beslissen of je je smartphone ervoor wilt pakken, en daar zit voor mij het grote voordeel: ik merk dat ik veel minder tijd op mijn smartphone doorbreng. Niet iedere “pling” is voor mij meer een reden om te checken of het verwachte mailtje binnen is. EĆ©n blik op mijn mooie WiMate en ik weet genoeg!

Ā 

Nog meer? Jawel: je kunt er een wekker op instellen, hij gaat dagenlang mee zonder op te laden (en laadt razendsnel op wanneer hij bijna leeg is), hij is waterdicht (nou, niet mee gaan douchen natuurlijk) en stofdicht en je voelt hem niet eens zitten om je pols. Waarschijnlijk kun je er nog veel meer mee, ik ga dat over een tijdje eens uitzoeken. Ik las dat hij je smartphone kan traceren en ook je agenda kan doorgeven, maar zelfs zonder dat ik dat nu heb ingesteld, ben ik enorm tevreden met mijn eigen personal coach!

Wiko WiMate is geschikt voor Android 5.0 of hoger en iOS 8.0 en hoger, heeft een horlogekast van metaal, een bandje van sterk TPU rubberĀ en kost momenteel 84 euro bij Bol.com (de khaki-groene variant). Hij is er ook in zwart, beige en paars. Bekijk hier alle varianten >>>>

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik enorm enthousiast. En weet je wat zo leuk is? Jij kunt binnenkort ook een Wiko WiMate hebben! Ik mag namelijk een zwarte Wiko WiMate weggeven via een leuke winactie. Houd onze website en Sociale Media dus goed in de gaten!!

 

Functionaliteit
Uitvoering
Prijs - Kwaliteit

5 sterren

Zeer gebruiksvriendelijke en mooie activity tracker.

User Rating: No Ratings Yet !

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan [recensie]

Meneer Gom is een afschuwelijke griezel. Hij haat kinderen, dieren, gepofte maiskolven en alles wat …

2 comments

  1. Wat een gaaf ding! Ik ben helemaal niet zo van de ‘moderne’ gadgets, maar dit is wel een heel leuk en multifunctioneel horloge. Ik draag ook nooit een horloge, maar de Wiko WiMate zou ik wel een aanvulling vinden.

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten