Home / Recensies / Boeken / Overige volwassen boeken / 50. Dingen die ik blijf doen [recensie]

50. Dingen die ik blijf doen [recensie]

Saskia Noort is 50 en single. De kinderen zijn het huis uit. Wat nu? Om mee te blijven tellen blijkt ze verbijsterend veel te moeten: cursussen volgen, op retreat, naar Wasteland, een strak lijf, gezond eten, sociaal beschikbaar zijn, en vooral: daten. Allemaal opstapjes naar een gelukkige tweede helft, zeggen vrienden en vloggers. Daarnaast mag er een hoop niet meer. Zoals mouwloze truitjes, korte rokjes en lang haar.

In 50. Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) beschrijft Saskia Noort scherp, geestig, vilein, maar bovenal openhartig, hoe eindeloos ingewikkeld het leven is, zelfs wanneer alle sporen ruimschoots verdiend zijn. Mannen zijn bang, kinderen bemoeien zich met alles, het huis is leeg en de agenda te vol.

Recensie
Ik ben heel eerlijk: ik ben geen fan van Saskia Noort én ik hou niet van korte verhalen of bundels met columns … En nog wat eerlijker, de beschrijving, dat je van alles ‘moet’ en dat ‘de agenda te vol is’, die maakt mij dwars. Prima dat je je laat leiden door wat ‘zou moeten’, maar daar kies je zelf voor. Net zoals die te volle agenda, dan moet je die beter beheren.

50 worden’ is kennelijk tegenwoordig ook al zo’n ‘ding’, terwijl het ook weer bij iedereen onder de aandacht gebracht moet worden. Ik vrees dat ik hier te nuchter voor ben.

Goed, dat gezegd hebbende heb ik toch een poging gedaan met een beetje een objectieve blik naar 50. Dingen die ik blijf doen te kijken. Ik ken Saskia Noort niet alleen van de thrillers die ze schrijft, maar ook van de column die ze maandelijks in de Linda. publiceert. Die lees ik meestal wel, de ene keer vind ik ze leuker dan de andere keer. En volgens mij herken ik ook wel stukjes van de columns in 50. Dingen die ik blijf doen.


Tja, Saskia schrijft vlot en makkelijk. Grappig ook wel. En ze deinst er niet voor terug om ook kritisch en met zelfspot naar zich zelf te kijken. Ze is heel open en openhartig en mijdt geen expliciete beschrijvingen. Dat kan ik wel waarderen! In 50. Dingen die ik blijf doen wisselen langere verhalen zich af met kortere columns. Dat er wat langere verhalen in staan, maakt dat ik stukken met meer interesse lees.


Liefhebbers van de boeken en columns van Saskia Noort zullen 50. Dingen die ik blijf doen zeker met veel plezier lezen.
Op de site van de uitgever kan je vast een fragment lezen.

50. Dingen die ik blijf doen – Saskia Noort
Columns en verhalen, paperback, 144 pagina’s, Uitgeverij Lebowski
Bestel ’50. Dingen die ik blijf doen’ hier >>>>

Schrijfstijl
Leesplezier
Inhoud

Aanrader voor fans

Een bundel met columns en korte verhalen van Saskia Noort rond het thema 50 worden en wat je dan niet meer of juist vooral wel blijft doen.

User Rating: No Ratings Yet !

About Isolde

Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Opa’s griezelige gasten [recensie]

Tom en Mila hebben een oppas. Hij heet opa bak. Meestal gaan de kinderen na …

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten