Home / Nieuws / Kindernieuws / Feestelijke lancering van het nieuwe tijdschrift Quest Junior [verslag]

Feestelijke lancering van het nieuwe tijdschrift Quest Junior [verslag]

De kinderen waren zó enthousiast over de uitnodiging om namens Trotse Moeders aanwezig te zijn bij de onthulling van het nieuwe tijdschrift Quest Junior dat zij meteen uit school op de fiets naar huis zijn geracet om vooral maar niets te hoeven missen.

Bij aankomst bij de VR Cinema in hartje Amsterdam stonden kleurrijke ballonnen bij de ingang vrolijk te bewegen in de wind. Daar moesten we zijn!

De kinderen kregen bij binnenkomst allemaal een heuse lab jas aan en werden meteen omgedoopt tot zgn. ‘experimenteer experts’. Het nieuwe tijdschrift staat immers vol met (wetenschappelijke) weetjes, proefjes, onderzoeken en experimenten, en zo werd ieder aanwezig kind een onderzoeker.

 

Voordat het tijdschrift werd onthuld konden de kinderen deelnemen aan diverse activiteiten. Zo was er een ‘Lego Lab’ waar je robots kon ontwerpen. Er stond een die elke Rubiks Kubus kan oplossen. Heel boeiend en indrukwekkend. Om gek van te worden te zien hoe het ons zelf niet lukt, maar zo’n computergestuurde robot wel.

 

Vervolgens gingen wij naar de VR (Virtual Reality) hoek. Locatie was immers de VR Cinema en zo kon iedereen die dat wilde een VR bril met hoofdtelefoon opzetten en ervaren hoe het is om in een virtuele wereld te bewegen.

 

Verder waren er 3 striptekenaars die ook elke maand voor Quest Junior een strip maken. Hier kon je je favoriete dier in cartoon laten tekenen als boef. Erg leuk en vermakelijk hoe de meest uiteenlopende dieren getekend werden. Wij hadden een hond, 1 van onze eigen poezen en een stokstaartje. Geweldig!

 

 

Ineens ontstond er rumoer… Dylan Haegens, 1 van de meest populaire vloggers van dit moment, bleek te zijn gearriveerd. Samen met zijn partners Marit en Rik. Alle kinderen vlogen er op af. Zo zie je meteen hoeveel impact social media heeft in deze tijd. Zij namen alle tijd voor foto’s en handtekeningen. Allemaal blije koppies in de zaal.

Na dit intermezzo was het dan zover: de onthulling van Quest Junior.

Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en bekend van o.a. Wie is de mol, had de eer om op een hele leuke, ontspannen, kindgerichte en humoristische wijze het blad te introduceren. Hij interviewde daarbij on stage de tot beste leraar van het jaar gekozen Wouter Siebers, die met zijn hele klas aanwezig was, Dylan Haegens en natuurlijk de hoofdredacteur van het blad, Thomas Hendriks.

De spanning steeg, hoe zou het blad eruit zien?

2 kinderen uit het publiek mochten met een naald een enorme rode ballon stukprikken en daarmee het blad onthullen. Iedereen moest wel de vingers in de oren stoppen want- en zo kwam er meteen een wetenschappelijk feitje aan bod, de knal van een ballon is harder dan de knal uit een geweer- de ballon zou goed en hard uit elkaar knallen.

Met een confetti douche en onder luid gejuich en applaus was hij daar: QUEST JUNIOR. Het is een maandblad met wetenschapsfeiten, stripverhalen, interviews, vraagantwoord rubriek, experimenten etc. etc. In dit eerste nummer staat een interview met Dylan Haegens en daarin vertelt hij hoe je een meet & greet kan winnen met je hele klas.

Na de onthulling liet ‘experimenteer expert’ Boy Visser op het podium diverse proefjes zien. Natuurlijk keken alle aanwezigen geboeid. Zo liet hij zien hoe je een ei kan pellen zonder de schil eraf te halen en hoe je je hand in brand kan steken zonder dat het blijft branden (don’t try this at home!). Boy zal elke maand van dit soort experimenten in het blad aan bod laten komen.

 

Na nog wat lekkers en een goed gevulde goody bag gingen we super excited weer terug naar huis. Vol met ideeën voor proefjes en natuurlijk met de felbegeerde handtekening van Dylan Haegens! Mijn jongste van 8 jaar oud heeft de volgende dag zelfs een spreekbeurt in de klas gehouden over Quest Junior en de leuke dag die we gehad hebben.

We kunnen niet wachten op de volgende editie van het blad en nóg slimmer en wijzer te worden!

Meer weten over Quest Junior? Klik hier >>>>

About Jacqueline Koster - Wamelink

Ik ben Jacqueline, 44 jaar en getrouwd met Marc. Wij hebben samen 3 kinderen, 2 jongens van 10 en 8 en 1 dochter van 9. Samen met onze 2 poezen Soes en Saar is het een drukke, veelal gezellige boel. Naast mijn werk fotografeer ik, te pas en te onpas, van alles wat ik tegenkom, bijzonder vindt en vast wil leggen. Ook ben ik geïnteresseerd in koken, kunst en literatuur.

Check Also

De Film van Dylan Haegens [verslag]

Mijn tweeling is grote fan van Dylan Haegens. Zelf vind ik hem ook uiterst sympathiek …